ZODIILE … si gelozia

 

 

BERBEC - În dragoste este intransingent si foarte gelos ; dacă partenerul sau este curtat de altcineva, Berbecul devine excesiv de furios. Dar – este de notat – se potoleste repede dacă se dovedeste că furia sa este nemotivată. Dacă vede că gelozia îl orbeste, preferă să părăsească „motivul” ei, îndreptându-se către altcineva, care-i poate da garantia că nu-l va face gelos. Fiindcă nu-i place asta!

 TAUR -  Este o persoana calmă, dar dacă i se pare că perechea sa abuzează de bunătatea lui, furia îi este de temut. Este gelos din fire, datorita neîncrederii lui instinctive, pentru că nu este un naiv ; el suspectează pe toti că vor sa-l „traducă”. Femeia-Taur este una dintre cele mai geloase din tot zodiacul. Si nu numai atât, ea pune punct urgent. Divortează!

 

 GEMENI -  Pentru că nu este un caracter pasionat, geloziile sale sunt foarte rare si, în nici un caz, nu generează violente, excese sau furie. Cu unele exceptii : nativul poate deveni furibund de gelozie dacă este sub influenta alcoolului. Cu sau fără motiv, pentru că, deseori, bea ! Dacă se dovedeste că a gresit, nu recunoaste niciodata că se poate însela. Femeia-Gemeni poate deveni neurastenică din gelozie.

RAC - Sub influenta Lunii, nativul Rac trece prin numeroase stări sufletesti contradictorii. Nu este gelos, dar dacă află că are motive, reactionează cu calm si orice ar întreprinde cel/cea vinovat/a – cale de întoarcere nu mai există. Tocmai pentru că e atat de schimbator în dispozitiile sale, vrea să se puna la adăpost de excese.

 

LEU  - Sinceritatea si generozitatea nativului Leu nu poate fi asociată cu un sentiment atât de infam. Chiar dacă îi trezesti gelozia si devine artagos si inabordabil, el nu se va lasa târât în aceasta „mlăstină” morală. Este mult mai sigur că va părăsi fiinta care-i dă motive de gelozie, pentru că el pretuieste libertatea si se simte dator să o acorde si altuia. Femeia-Leu, însă, este ea cea care stârneste multe gelozii – cel mai adesea feminine!

 FECIOARA - Nativul Fecioara, desi nu este nici pasionat, nici sentimental, poate fi excesiv de gelos. Îndeosebi Femeia-Fecioară este foarte posesivă si geloasă. Dar si femeia si barbatul – desi sunt gelosi, deseori fără motiv – nu sunt cei care se manifestă furibund sau violent, nici măcar în vorbire. Nativul Fecioară va fi victima sigură a propriei gelozii si va suferi profund, în tăcere.

 BALANTA - Nativii Balantă nu sunt nici susceptibili, nici supărăciosi. S-ar spune că nu-s nici gelosi. Dar nu-i asa. Doar, pare! Din cauza că sunt foarte rationali, sunt dispusi să accepte compromisuri. Ei sunt adeptii principiului că totul se aranjează până la urmă ; si dacă ei nu pot face nimic, timpul oricum va rezolva. Există posibilitatea ca despărtirile să pară că au loc fara motiv – desi la mijloc e gelozia. Dar tot astfel ei pot ierta în urma unui gest afectuos al „vinovatului”.

 SCORPION - Nativul Scorpion e gelos si în viata intima, si in dragoste, si in afaceri, si în prietenie si… în orice. Desi e un temperament despotic, în cazul geloziei dusă la extrem, sub influenta lui Pluton, el poate ajunge chiar la sinucidere. Gelozia sa este devastatoare pentru că este cel mai posesiv semn al zodiacului, iar răzbunarea lui este diabolică si cumplita. Feriti-vă de gelozia Scorpionului!

 SAGETATOR - Pe lânga inteligentă, Săgetatorul are si o fină intuitie si un remarcabil simt al anticipării unor situatii. Astfel, nativul Sagetator nu va ajunge să fie gelos pentru că si-a avertizat perechea de posibilitatea ivirii motivului sau motivelor. Este un fin psiholog si nu va ajunge în aceasta situatie. De altfel, în afara unor vorbe dure sau replici acide, vă veti lovi doar de dispretul său pentru că ati vrut să-l faceti gelos. Si … poate… veti primi din senin, o… citatie pentru divort.

CAPRICORN - Este foarte generos, dar dacă i se trădează încrederea si devine gelos, mania lui e periculoasă. Când e gelos, el vrea să stie adevărul si, dacă gelozia e motivată, fiti siguri că se va razbuna. Nativul Capricorn nu iartă lipsa de loialitate si este fără milă pentru cel ce-l înseală. Prin temperamentul sau femeia-Capricorn este geloasă, dar dacă se dovedeste că gelozia e fără motiv stie sa recunoască asta. Ea stie si să ierte, pentru că are simtul demnitătii. Oricum, ea va suferi o depresie puternică.

 VARSATOR - Nici prea înfocati in dragoste, nici prea posesivi, nativii Vărsător au nevoie doar de devotament. Vărsătorul are multă fantezie si uneori poate deveni gelos din această cauză. El nu va spune nimic perechii sale, dar va cădea în depresia cea mai sumbră. Poate manifesta gelozie nu numai in dragoste ci si în prietenie.

PESTI - Latura lor emotională le poate aduce Pestilor multe necazuri în cuplu. Foarte idealist si imaginativ, nativul Pesti poate deveni victima sigură a geloziei pe care si-o imaginează, sau nu. Oricum, nu vor deveni violenti, nici măcar în vorbire, dar îsi pot face singuri rău din această cauză. Depresiile nativilor Pesti cauzate de gelozie sunt frecvente. Nu-i dati prilej acestui semn emotiv să fie gelos ! E păcat…