95107628 accese din 01.01.2002      
HOME

LEGISLATIE
LEGISLATIE LA ZI
ACCES GRATUIT

DICTIONAR JURIDIC

CONSILIER
Juridic
Contabil
Asoc. Proprietari
CAEN
COR
BAROURI
CURTI DE APEL
JUDECATORII
TRIBUNALE

ASTROLOGIE
HOROSCOP
ZODIAC
ASTROGRAMA
BIORITM
NUMEROLOGIE
RUNE
TAROT
DICTIONAR NUME

PROFESIONISTI
ARHITECTI
ASOCIATII
AVOCATI
CONSILIERI JUR.
CONTABILI
DETECTIVI
PARTICULARI

EXECUTORI
LICHIDATORI
NOTARI
TRADUCATORI

ECONOMIE
BANCI
CASE DE SCHIMB
FIRME ROMANESTI
FONDURI MUTUALE
METALE

PRESA
ZIARE
ULTIMELE STIRI
HOP si VOI !
SCRIETI AICI !
HOP si EU

ARHITECTURA
ARHITECTURA
U.A.R.
PAGINI WEB

DIVERSE
JOCURI
GLUME
DSCLEX PORTAL

E-MAIL
 << ASTROLOGIE
 TAROTUL
 DIVINATIE in TAROT
 Semnificatia
 Istoria
 Istoria Timpurie
 Asocieri ezoterice
 Concluzii
 Tipuri de Tarot
 Moduri de Etalare
 Articole
 Carti de Tarot
 Horoscop prin mail
DESPRE STIINTLE OCULTE si
"ZONA CREPUSCULARA" - DscLex.ro


ASOCIERI EZOTERICE

Cartile, in special cele 22 din arcane majora au puternice asocieri ezoterice. Acest aspect a inceput sa fie teoretizat si explorat in secolul al 18-lea, cartile fiind legate de multe domenii apartinand misticului cum ar fi cabala, alchimia, ritualurile magice si divinatia.

Ocultistul francez Eliphas Levi, a cercetat in secolul al 19-lea legatura dintre Tarot si Cabala. Cu toate ca si altii inaintea lui sugerasera aceasta legatura, el a lucrat la consolidarea relatiei si sistemul Cabala - Tarot a devenit principalul model pentru dezvoltarea si interpretarea Tarotului, fiind folosit in Traditia Mistica Apuseana.

Levi insusi a simtit ca Tarotul s-a nascut din invataturile Cabalei, dar cu toate acestea nu exista dovezi istorice in acest sens.
Secolele 19 si 20 aduc o reinviere a studierii si punerii in practica a cunostintelor oculte, multe dintre asocierile dintre Tarot si alte sisteme mistice fiind dezvoltate si redefinite. Cel mai influent in acest sens a fost Ordinul Ermetic al Zorilor Aurii “The Hermetic Order of the Golden Dawn” sau societatea britanica Rosacroce fondata in 1888. Separat, membrii ordinului au produs doua dintre cele mai populare si influente carti de Tarot: “Rider-Waite” si “Thoth”.

Arthur Edward Waite a fost un membru important al “Golden Dawn”. In 1910, el a publicat “The Key of the Tarot” (Cheia Tarotului) in care a scris: “adevarul limbaj al Tarotului este symbolic, tarotul nu vorbeste nici o alta limba si nu ofera nici un alt semn.” Sub conducerea lui, un alt membru, Pamela Coleman Smith a realizat designul cartilor cunoscute sub denumirea “Rider-Waite” (Rider a fost editorul lui Waite).

Un alt un membru al ordinului, Aleister Crowley, a desenat cartile denumite "Tarotul Thoth”. Ele au fost desenate de catre Lady Frieda Harris. Aceste carti au fost realizate in perioada 1938-1943. Desi Crowley isi publicase studiile despre Tarot in “The Book of Thoth” (Cartea lui Thoth) in 1944, cartile de tarot propriu-zise nu au aparut pana in 1969, data la care atat designerul cat si creatorul erau morti.
"Thoth" este in mitologia egipteana echivalentul lui Mercur de la romani si se crede ca ar fi fost inventatorul hieroglifelor.

Atat cartile din “Rider-Waite” cat si cele din “Thoth” sunt pline de simboluri ezoterice, combinand aspecte importante ale Tarotului timpuriu cu referinte cabaliste, astrologice si de alchimie.

PARTENERII NOSTRI

Horoscop European 2021
Anul Bivolului de Metal
lafemme.ro


Astro Promote
Puteti primi prin MAIL horoscopul zilnic al zodiei dumneavoastra.
A sosit momentul sa va alaturati si dumneavoastra celor 1764 de abonati.

Copyright 1998-2015 DSC.NET   All rights reserved.