95107648 accese din 01.01.2002      
HOME

LEGISLATIE
LEGISLATIE LA ZI
ACCES GRATUIT

DICTIONAR JURIDIC

CONSILIER
Juridic
Contabil
Asoc. Proprietari
CAEN
COR
BAROURI
CURTI DE APEL
JUDECATORII
TRIBUNALE

ASTROLOGIE
HOROSCOP
ZODIAC
ASTROGRAMA
BIORITM
NUMEROLOGIE
RUNE
TAROT
DICTIONAR NUME

PROFESIONISTI
ARHITECTI
ASOCIATII
AVOCATI
CONSILIERI JUR.
CONTABILI
DETECTIVI
PARTICULARI

EXECUTORI
LICHIDATORI
NOTARI
TRADUCATORI

ECONOMIE
BANCI
CASE DE SCHIMB
FIRME ROMANESTI
FONDURI MUTUALE
METALE

PRESA
ZIARE
ULTIMELE STIRI
HOP si VOI !
SCRIETI AICI !
HOP si EU

ARHITECTURA
ARHITECTURA
U.A.R.
PAGINI WEB

DIVERSE
JOCURI
GLUME
DSCLEX PORTAL

E-MAIL
 << ASTROLOGIE
 TAROTUL
 DIVINATIE in TAROT
 Semnificatia
 Istoria
 Istoria Timpurie
 Asocieri ezoterice
 Concluzii
 Tipuri de Tarot
 Moduri de Etalare
 Articole
 Carti de Tarot
 Horoscop prin mail
DESPRE STIINTLE OCULTE si
"ZONA CREPUSCULARA" - DscLex.ro


ISTORIA TIMPURIE

Primele carti dateaza din 1392 si din acestea au mai ramas un numar de 17. Se crede ca au fost pictate de catre Jacquemin Gringomeur pentru regele Frantei, Charles al 6-lea, dar este posibil ca ele sa nu fie atat de vechi si de fapt sa fie vorba despre “Tarotul venetian” de la mijlocul secolului al 15-lea. Cele mai vechi carti care au supravietuit integral au fost cele pictate de un artist italian, pe numele sau Bonifacio Bembo, in 1422. Acest Tarot mai este cunoscut sub denumirea de Visconti dupa numele de familie al celui care le-a comandat, ducele de Milan.

Tarotul modern standard contine 78 de carti impartite in 2 sectiuni: 22 de carti pentru Arcana majora (arhetipurile Tarotului, ca Indragostitul, Moartea si Judecata) si 56 de carti in Arcana minora (cele 4 culori pentru 14 carti adunate in carti numerotate de la 1 la 10 precum si cele 4 “figuri”). Aceasta structura este o derivatie de la Tarotul venetian sau piemontez dar taroturile vechi au cunoscut diverse forme si un numar variat de carti.

Exemplele de carti de Tarot vechi includ:
- tarotul venetian (cunoscut ca Tarotul Lombard) care are aceeasi structura ca tarotul modern;
- tarotul lui Mantegna, care consta in 5 serii de cate 10 carti fiecare;
- tarotul din Bologna, care difera fata de structura standard, pentru ca nu are figuri in arcane minora (deci 62 de carti in total) si se crede in mod eronat probabil, ca a fost inventat de Francois Fibbia, print de Pisa;
- minchiate de Florenta, un pachet cu 98 de carti care include 78 de carti standard completate cu 20 de carti majore, reprezentand cele 12 semne ale zodiacului, 4 elemente naturale: foc, apa, aer si pamant si 4 virtuti cardinale: speranta, prudenta, credinta si caritatea; totusi acestea sunt deseori considerate a fi intelepciunea/prudenta, echilibrul, curajul/forta si justitia.

Desi in prezent este evidenta existenta Tarotului inca inainte de secolul al 14-lea, multe dintre ideile ce sunt simbolizate de aceste carti sunt mult mai vechi.
In timp ce carti cum sunt Scamatorul (Magul), Preotul, Diavolul si Ultima Judecata se incadreaza in contextul Europei Medievale, altele precum Preoteasa si Luna, apartin mai mult perioadei precrestine.

Initial, Tarotul a fost folosit mai mult ca un joc iar contemporanii nostri care joaca carti ar trebui sa stie de unde provine jocul de carti. In Italia moderna, mai exista inca un joc denumit “tarocchi” care se joaca cu arcana minora. Opiniile istoricilor difera, sustinandu-se fie ca jocul de carti a evoluat din Tarot fie invers.
De-a lungul vremurilor, cartile de Tarot au fost folosite pentru a ghici viitorul, ceea ce reprezinta si principala aplicatie in prezent. In secolul al 15-lea, raspandirea Tarotului a fost limitata pentru ca erau desenate sau pictate manual dar odata ce noile tehnici de tiparire au fost puse in practica, Tarotul a devenit mai accesibil. Pana in secolul al 16-lea, o varianta de carti de tarot numita Tarotul Marsiliei a fost uzitata pe scara larga.

PARTENERII NOSTRI

Horoscop European 2021
Anul Bivolului de Metal
lafemme.ro


Astro Promote
Puteti primi prin MAIL horoscopul zilnic al zodiei dumneavoastra.
A sosit momentul sa va alaturati si dumneavoastra celor 1764 de abonati.

Copyright 1998-2015 DSC.NET   All rights reserved.