ASTROLOGIE LEGISLATIE PROFESIONISTI ECONOMIE PRESA ARHITECTURA DIVERSE PUBLICITATE 96138570 accesari din 01.01.2002 
HOME

LEGISLATIE
LEGISLATIE LA ZI
ACCES GRATUIT

DICTIONAR JURIDIC

CONSILIER
Juridic
Contabil
Asoc. Proprietari
CAEN
COR
BAROURI
CURTI DE APEL
JUDECATORII
TRIBUNALE

ASTROLOGIE
HOROSCOP
ZODIAC
ASTROGRAMA
BIORITM
NUMEROLOGIE
RUNE
TAROT
DICTIONAR NUME

PROFESIONISTI
ARHITECTI
ASOCIATII
AVOCATI
CONSILIERI JUR.
CONTABILI
DETECTIVI
PARTICULARI

EXECUTORI
LICHIDATORI
NOTARI
TRADUCATORI

ECONOMIE
BANCI
CASE DE SCHIMB
FIRME ROMANESTI
FONDURI MUTUALE
METALE

PRESA
ZIARE
ULTIMELE STIRI
HOP si VOI !
SCRIETI AICI !
HOP si EU

ARHITECTURA
ARHITECTURA
U.A.R.
PAGINI WEB

DIVERSE
JOCURI
GLUME
DIVERTISMENT
DSCLEX PORTAL

E-MAIL << ASTROLOGIE
 << HOROSCOP
 << ZODIAC
 ZODIAC EUROPEAN
 COMPATIBILITATI
 ASCENDENTUL
 CASE
 PLANETELE
Berbec 
Taur 
Gemeni 
Rac 
Leu 
Fecioara 
Balanta 
Scorpion 
Sagetator 
Capricorn 
Varsator 
Pesti 
 Horoscop prin mail
DESPRE STIINTELE OCULTE si
"ZONA CREPUSCULARA" a DscLex


ZODIAC EUROPEAN

Cel mai vechi si cel mai cunoscut zodiac pentru trei sferturi din omenire.
Originile lui se pierd in negura epocilor babilioniene.

Atat in astrologie cat si in astronomie, zodiacul este un cerc format din 12 parti a cate 30 de grade ce impart longitudinea celesta pe o eliptica: adica traiectoria aparenta a Soarelui pe sfera cerului, pe carcursul unui an.
Ecliptica este cercul mare al sferei ceresti, care rezult? din intersectia acesteia cu un plan paralel cu planul ecliptic. Acesta este planul de miscare al pamantului în jurul soarelui si este format de directia ce uneste centrul soarelui cu centrul de greutate Pamant-Luna si directia de miscare a acestui centru în jurul soarelui. Ecliptica este deci traiectoria anuala aparenta a Soarelui prin constelatiile zodiacului. Planul ecliptic este înclinat actualmente cu un unghi de 23,4 grade fata de planul ecuatorului ceresc, acest unghi schimbandu-se datorit? fenomenelor de precesie si nutatie. Ecliptica intersecteza ecuatorul ceresc in punctul vernal si punctul autumnal.
Traiectoriile Lunii si ale celorlante Planete vizibile, raman aproape de eliptica, in cadrul cercului zodiacal, care se extinde 8-9 grade la nord sau sud de eliptica, asa cum este ea masurata in latitudinea celesta.

Din punct de vedere istoric, cele 12 imparteli sunt numite semne zodiacale. In esenta, zodiacul este un sistem de coordonate, sau ca sa fim precisi, un sistem ecliptic de coordonate, care ia ecliptica ca origine a latitudinii si pozitia soarelui la echinoxul vernal, ca origine a longitudinii.

Este stiut ca Zodiacul era folosit inca din epoca Romana fiind bazat pe conceptele mostenite de astronomia Helenistica de la astronomia Babiloniana, mai precis cea din perioada Caldeana (din jumatarea primului mileniu inainte de I.H.) care la randul ei deriva dintr-un sistem de liste de stele aflate pe eliptica si mai vechi. Modul de constructie al Zodiacului este descris in lucrarea de matematica si astronomie a lui Caludiua Ptolomeu, Mathematike Syntaxis(cca 150 DH), cunoscuta si ca "Almagest". (preluarea in engleza a arabicului "al-majisti")
Originea catorva dintre constelatii poate fi regasita in Epoca Bronzului, printre acestea aflandu-se Gremenii proveniti din "MAS.TAB.BA.GAL.GAL" - Marii gemeni sau Racul - "AL.LUL".

Termenul de "zodiac" deriva din latimul "zodiacus", care la randul lui provine din grescul "zoidiakos kuklos", insemnand cerc de animale, derivat la randul sau din diminutivul "zoion" : animalut. Motivatia vine din faptul ca semnele zodiacale clasice grecesti sunt reprezentate prin animale, cu exceptia a doi "hibrizi" mitologici. Cu toate ca zodiacul a ramas baza sistemului ecliptic de coordonate utilizate in astronomie, alaturi de sistemul ecuatorial, termenul si numele zodiilor sunt acum asociate in principal cu astrologia si horoscopul.

Cunostintele babilionienilor despre stele au ajuns in Grecia secolului 4 I.H. in special datorita astronomului si matematicianului grec, discipol al lui Platon, Eudoxus din Knidos, dar astrologia horoscopica s-a dezvoltat mai intai in Egiptul Ptolomeic. "Zodiacul din Dendra" un basorelief datand aproximativ din anul 50 I.H. este prima imagine cunoscuta a celor 12 semne ale zodiacului.


Zodiacul din Dendra


Reconstituire culori originale
 PARTENERII NOSTRI

Horoscop European 2021
Anul Bivolului de Metal
vegis.ro


ASTRO PROMOTE
Puteti primi prin MAIL horoscopul zilnic al zodiei dumneavoastra.
A sosit momentul sa va alaturati si dumneavoastra celor 1769 de abonati.
Vreau Abonament

Copyright 1998-2015 DSC.NET   All rights reserved.