ASTROLOGIE LEGISLATIE PROFESIONISTI ECONOMIE PRESA ARHITECTURA DIVERSE PUBLICITATE 94771797 accesari din 01.01.2002 
HOME

LEGISLATIE
LEGISLATIE LA ZI
ACCES GRATUIT

DICTIONAR JURIDIC

CONSILIER
Juridic
Contabil
Asoc. Proprietari
CAEN
COR
BAROURI
CURTI DE APEL
JUDECATORII
TRIBUNALE

ASTROLOGIE
HOROSCOP
ZODIAC
ASTROGRAMA
BIORITM
NUMEROLOGIE
RUNE
TAROT
DICTIONAR NUME

PROFESIONISTI
ARHITECTI
ASOCIATII
AVOCATI
CONSILIERI JUR.
CONTABILI
DETECTIVI
PARTICULARI

EXECUTORI
LICHIDATORI
NOTARI
TRADUCATORI

ECONOMIE
BANCI
CASE DE SCHIMB
FIRME ROMANESTI
FONDURI MUTUALE
METALE

PRESA
ZIARE
ULTIMELE STIRI
HOP si VOI !
SCRIETI AICI !
HOP si EU

ARHITECTURA
ARHITECTURA
U.A.R.
PAGINI WEB

DIVERSE
JOCURI
GLUME
DIVERTISMENT
DSCLEX PORTAL

E-MAIL<< ASTROLOGIE
<< ZODIAC
ZODIAC EUROPEAN
SAGETATOR
Zodia
Defecte
Sanatate
Sexualitate
Averea
Ipostaze
Compatibilitati
Zodia pe zile
DESPRE STIINTELE OCULTE si
"ZONA CREPUSCULARA" a DscLex


ZODIAC EUROPEAN

ZODIILE

Sagetator
Sagetator - Zodia
22 noiembrie - 20 decembrie

Semn de foc (schimbator), masculin (extrovertit), guvernat de planeta Jupiter
Verbu1 caracteristic: "a vedea"
Dominanta: cunoasterea
Atuuri: intuitie, anticipare
Piatra norocoasă: turcoaz (peruzea)
Metal: cositor
Culoarea norocoasă: purpura, bleumarin
Ziua norocoasă: joi
Cifre norocoase: 2, 7
Locurile norocoase: spatiile exterioare, deschise
Dacă semnul zodiacal care îl precede este caracterizat de ambitie iar cel care îi succede de disciplină, Săgetătorul consideră că singura modalitate de a întelege lumea si viata este de a cerceta, de a studia. Născut sub “zodia” cunoasterii, nativul născut în această perioadă, va considera că pentru a se impune si a se face respectat este nevoie de dezvoltarea nivelului său de cunostiinte si recunoasterea calitătilor sale intelectuale. Sigla acestei zodii constă în imaginea unui centaur (pe jumătate om iar pe jumătate cal), care în mitologia greco-romană simboliza două tendinte care caracterizează personalitatea nativului - umană si animală: dăruire pentru semenii săi, respectiv primitivism în gândire si comportament. Aceste traiectorii pot fiinta atât într-o singură persoană, dar pot contura si două tipuri de caractere. Aspiratia pozitivă îl va determina pe Săgetător să-si dezvolte virtutii de genul: sinceritate, fidelitate, onestitate, corectitudine, echilibru interior, tolerantă care să contrabalanseze bădărănia fizică si morală, de influentă animală.

Acestă zodie (semnul masculin) este guvernată de planeta Jupiter, simbolul puterii absolute în mitologia romană, care mai domină semnul feminin al Pestilor. Dacă acestia din urmă urmăresc într-un mod idealist perfectiunea, Săgetătorul va pune accent pe defrisarea intelectuală a lumii, pe descompunerea stiintifică a pământului, a naturii si a omului pentru ca această convietuire să fie reconstituită într-un sistem filozofic.
Săgetătorul este caracterizat de remarcabilă disponibilitate intelectuală, care îl face să fie un om lipsit de idei preconcepute sau de imobilism în gândire. Este un spirit liber, apreciind si militând pentru libertatea de gândire, a cuvântului si de manifestare. Nu-i plac constrângerile de orice fel si este interesat de independentă. Este simbolul filosofului iar în zodiac se află în opzitie cu Gemenii, care simbolizează comunicarea. Săgetătorul se va opri să analizeze în profunzime lucrurile, pe când nativul din Gemeni – desi are aceeasi pasiune pentru descoperire – va căuta să stie cât mai multe din diferite domenii. Este ordonat si perseverent, agitat si insistent, înregistrând progrese uimitoare.

Desi este un semn de Foc nu este atât de grăbit precum nativul din Berbec si nici la fel de impulsiv ca Leul, cu toate că are tendinta de a actiona instantaneu, chiar înainte de a analiza toate datele problemei.
Nativul din această zodie nu va rămâne însă doar la stadiul preliminar de cunoastere teroretică ci va căuta să înteleagă viata în ansambulul ei prin intermediul experientelor personale. Va accepta cu reticentă sfaturile privind modalitatea de abordare si de reflexie asupra realitătii. Nu-i plac “povestile” despre anumite fenomene, fapte sau persoane, nu consideră că sunt chestiuni care să fie discutate si va încerca să aibă propria lui opinie despre toate acestea, dacă se poate, cât mai obiectivă.
Are o părere foarte bună despre el iar uneori, s-ar putea să-si supraevaluaeze importanta. Săgetătorul este omul pe care se poate baza, are o fire foarte sociabilă, este deosebit de simpatic si comunică foarte bine cu ceilalti. Datorită pasiunii sale pentru informatie, i s-ar putea reprosa că este artificial si îngâmfat, că dă uneori răspunsuri “din cărti” si care nu au fost probate încă în practică, însă nu trebuie să se uite că este preocupat de problemele celorlati si altruist. Este amuzant, jovial si fermecător, însă ar trebui să fie mai atent la ceea ce spune pentru că tocmai datorită exuberantei sale verbale, poate răni.

Actiunile pe care le va proiecta sunt întotdeauna de mare anvergură si tinde să ocupe pozitii cât mai înalte pe plan socioprofesional. Stie exact ce pistă trebuie să urmărească pentru a se impune. Nu este lipsit de contradictii, pentru că este când atent, prudent, studiind amănuntit cele mai mici detalii, când neglijent si aventuros. Are idei progresiste pe care nu va ezita să le pună în aplicare. Este non-conformist iar câteodată preocupat de neconventional. Poate aborda usor orice temă.
Este de obicei consecvent în tot ce întreprinde, este ferm pe pozitii si crede că orice problemă, indiferent de gradul ei de dificultate, poate fi rezolvată. Este foarte spontan si cu un deosebit simt al umorului, căutând întotdeuna să-si binedispună companionii. Urmăreste să nu-i dezamăgească pe cei care au încredere în el. Posedă din belsug abilitatea de a purta un dialog si de fi persuasiv, iar datorită tenacitătii sale va sesiza care este sensul unui dialog sau al unui demers, chiar înainte ca acesta să se fi terminat. Dacă prin soliditatea argumentatiei sale va reusi să-i facă pe ceilalti să-si revizuiască opiniile, nu acelasi lucru se va întâmpa atunci când cineva va încerca să-i schimbe conceptiile. Uneori poate fi cam agresiv.
Are o calitate foarte importantă, aceea de a-i întelege si de a-i lua pe oameni asa cum sunt. Desi îi repugnă bârfa si comentariile nefondate, nu-si va putea reprima obiectiile si criticile, de altfel fondate, însă poate răni astfel, involuntar, sentimentele altora, dar acest lucru nu înseamnă că ar fi insensibil. Agitat si nerăbdător, nu-si găseste niciodată linistea, trăind stări deosebit de tensionate datorită faptului că nu întotdeuna energia pe care o investeste în proiectele sale este răsplătită. Nativii sunt oameni de actiune, întreprinzători si nu în putine cazuri aventurieri, iar în spatele acestui dinamism stă dorinta de schimbare.

Nu are probleme de comunicare cu oamenii, indiferent de statut social sau de gradul de inteligentă. Este un umanist si simte nevoia să se implice în ajutorarea semenilor săi. Se va simti teribil de frustrat atunci când va realiza că nu întotdeauna acest lucru este posibil. Însă se va implica cu pasiune în diverse actiuni umanitare. Nu se lasă aproape niciodată descurajat si nu se va simti confortabil decât atunci când va realiza că nimeni nu poate sti toate sensurile lumii.
Îsi fixează niste reguli după care să se ghideze în viată pe care le va urma cu consecventă. Este un conducător si va fi întotdeauna apreciat din punct de vedere profesional. Este detasat si va lucra cu un randament sporit atunci când va fi provocat sau este la mijloc prestigiul său. În general, cu toată atractia lor spre bogătie, nativul va viza recunoasterea capacitătilor sale si nu neapărat reusita materială.

Este unul dintre cele mai flexibile dintre semne, fiind caracterizati de veselie si optimism. Are numerosi prieteni, frecventează cercuri de discutie, fiind simpatizat de numeroase persoane. Este volubil si jovial, iar la birou sau acasă nu-l vor deranja numărul ridicat de persoane, cu care va glumi sau se va destinde. Îi place să se distreze si să-si trăiască din plin viata. Îi plac petrecerile, iar după o activitate grea va sti cu sigurantă unde si cum să-si petreacă vacanta, pentru a se delecta. Sunt excelenti camarazii, onesti si loiali, rareori invidiosi si nesinceri. Au un adevărat cult al prieteniei. Find atrasi de miscare si de viteză, sunt pasionati de masini. Iubeste mult animalele si se vor înconjura cu plăcere de tot felul de animălute de casă.
Nu se poate afirma că are o frumusete nativă sau un fizic impozant. Este bine făcut, iar prestanta sa este asigurată de personalitatea puternică. Are chipul oval, fruntea lată, nasul care iese în evidentă si un ten catifelat. Este agil, iar mersul său este alert. Îsi alege întotdeauna o vestimentatie care să-i scoată în evidentă nu neapărtat alura, ci spiritul său liber. Îi place să fie distinst, si nu va ezita să surprindă sau să impresioneze fie prin comportament, tinută sau cunostinte. Are un glas foarte melodios, care “mângâie” cuvintele si trebuie să fiti foarte atent la sensul si directia dicutiei atunci când purtati o convorbire cu el. Este un artizan al cuvântului si un bun mânuitor al condeiului.

 PARTENERII NOSTRI

Horoscop European 2021
Anul Bivolului de Metal
vegis.ro


ASTRO PROMOTE
Puteti primi prin MAIL horoscopul zilnic al zodiei dumneavoastra.
A sosit momentul sa va alaturati si dumneavoastra celor 1755 de abonati.
Vreau Abonament

Copyright 1998-2015 DSC.NET   All rights reserved.