MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI
P A R T E A I
Anul XXIII - Nr. 180 LEGI, DECRETE, HOTĂRÂRI SI ALTE ACTE Marti, 15 martie 2011
LEGI SI DECRETE
10. - Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 104/2008 privind prevenirea si combaterea traficului ilicit de substante cuprinse în “lista interzisă”
249. - Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 104/2008 privind prevenirea si combaterea traficului ilicit de substante cuprinse în “lista interzisă”
HOTĂRÂRI ALE GUVERNULUI ROMÂNIEI
70. - Hotărâre pentru modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 971/2002 privind atestarea domeniului public al judetului Botosani, precum si al municipiilor, oraselor si comunelor din judetul Botosani
218. - Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2011 al Companiei Nationale “Imprimeria Natională” - S.A., companie natională aflată sub autoritatea Ministerului Finantelor Publice
ACTE ALE ORGANELOR DE SPECIALITATE ALE ADMINISTRATIEI PUBLICE CENTRALE
M.21. - Ordin al ministrului apărării nationale privind delegarea către seful Statului Major General a competentei îndeplinirii unor atributii aflate în responsabilitatea ministrului apărării nationale
2.023. - Ordin al ministrului culturii si patrimoniului national privind clasarea în Lista monumentelor istorice, grupa valorică “B”, a imobilului Biserica “Nasterea Maicii Domnului”, situat în satul Telita, comuna Frecătei, judetul Tulcea
2.057. - Ordin al ministrului culturii si patrimoniului national privind declasarea din Lista monumentelor istorice a imobilului “Casa losif Diaconescu, azi Augustin losifescu”, situat în comuna Malu cu Flori, judetul Dâmbovita
2.058. - Ordin al ministrului culturii si patrimoniului national privind declasarea din Lista monumentelor istorice a imobilului “Casă”, situat în municipiul Bucuresti, Str. Coltei nr. 40, sectorul 3
ACTE ALE OFICIULUI ROMÂN PENTRU DREPTURILE DE AUTOR
102. - Decizie privind desemnarea organismului de gestiune colectivă Asociatia pentru Drepturile Producătorilor de Fonograme din România - A.D.PF.R. drept colector al remuneratiilor cuvenite producătorilor de fonograme pentru retransmiterea prin cablu
LEGI SI DECRETE
PARLAMENTUL ROMÂNIEI
CAMERA DEPUTATILOR |
SENATUL |
pentru modificarea si completarea Legii nr. 104/2008 privind prevenirea si combaterea traficului ilicit de substante cuprinse în “lista interzisă”
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Art. I. - Legea nr. 104/2008 privind prevenirea si combaterea traficului ilicit de substante cuprinse în “lista interzisă”, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 375 din 16 mai 2008, se modifică si se completează după cum urmează:
1. Titlul se modifică si va avea următorul cuprins:
“LEGE
privind prevenirea si combaterea producerii
si traficului ilicit de substante dopante
cu grad mare de risc”
2. Articolul 1 se modifică si va avea următorul cuprins:
“Art. 1. - (1) Prezenta lege reglementează prevenirea si combaterea producerii si traficului ilicit de substante dopante cu grad mare de risc.
(2) Substantele dopante cu grad mare de risc sunt prevăzute în anexa care face integrantă din prezenta lege.
(3) Anexa poate fi modificată prin hotărâre a Guvernului, prin înscrierea unei noi substante sau prin radierea unei substante, la propunerea presedintelui Agentiei Nationale Anti-Doping.”
3. Articolul 2 se modifică si va avea următorul cuprins:
“Art. 2. - (1) în cuprinsul prezentei legi sunt aplicabile dispozitiile art. 3 din Legea nr. 227/2006 privind prevenirea si combaterea dopajului în sport, republicată.
(2) Prin producerea de substante dopante cu grad mare de risc se întelege fabricarea, prepararea, procesarea, transformarea de substante dopante cu grad mare de risc, precum si de produse care au în compozitie astfel de substante, fără drept.
(3) Prin trafic ilicit de substante dopante cu grad mare de risc se întelege oferirea, distribuirea, vânzarea, cumpărarea, administrarea, transportul, trimiterea, procurarea, detinerea, introducerea sau scoaterea din tară, precum si importul si exportul ori alte operatiuni privind circulatia substantelor dopante cu grad mare de risc si a produselor care au în compozitie astfel de substante, fără drept.”
4. La articolul 4, alineatul (1) se modifică si va avea următorul cuprins:
“Art. 4. - (1) Consiliul are în componentă 7 membri, după cum urmează:
a) presedintele Agentiei Nationale Anti-Doping;
b) un reprezentant al Autoritătii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, desemnat de presedintele Autoritătii Nationale pentru Protectia Consumatorilor;
c) un reprezentant al Inspectoratului General al Politiei Române, desemnat de inspectorul general al Inspectoratului General al Politiei Române;
d) un reprezentant al Autoritătii Nationale a Vămilor, desemnat de vicepresedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscală;
e) un reprezentant al Ministerului Public, desemnat de procurorul general al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casatie si Justitie;
f) un reprezentant al Ministerului Sănătătii, desemnat de ministrul sănătătii;
g) un reprezentant al Ministerului Justitiei, desemnat de ministrul justitiei.”
5. Articolul 7 se modifică si va avea următorul cuprins:
“Art. 7. - Inspectoratul General al Politiei Române si Autoritatea Natională a Vămilor, prin formatiunile centrale specializate în prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, precum si Ministerul Sănătătii si Autoritatea Natională pentru Protectia Consumatorilor transmit, de îndată, Agentiei Nationale Anti-Doping date în legătură cu prevenirea si combaterea producerii si traficului ilicit de substante dopante cu grad mare de risc, în conformitate cu atributiile acestora.”
6. La articolul 9, alineatele (1) si (3) se modifică si vor avea următorul cuprins:
“Art. 9. - (1) Pentru desfăsurarea activitătilor în sălile de culturism sau de fitness este obligatorie autorizarea de către Agentia Natională Anti-Doping prin eliberarea certificatului de functionare din punctul de vedere al reglementărilor anti-doping.
(3) Modul si conditiile de eliberare, suspendare si retragere ale certificatului prevăzut la alin. (1) se stabilesc prin norme metodologice aprobate prin hotărâre a Guvernului.”
7. La articolul 9, după alineatul (5) se introduc două noi alineate, alineatele (6) si (7), cu următorul cuprins:
“(6) în vederea eliberării certificatului prevăzut la alin. (1), persoanele juridice, întreprinderile individuale si întreprinderile familiale ce desfăsoară activităti sportive de culturism sau de fitness trebuie să facă dovada detinerii de către unul dintre angajatii acestora a atestatului de absolvire a cursului de instruire anti-doping, organizat de către Agentia Natională Anti-Doping.
(7) Metodologia, modul si conditiile de organizare a cursului de instruire anti-doping, conditiile si modul de eliberare a atestatului de absolvire prevăzute la alin. (6) se stabilesc prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale Anti-Doping.”
8. După articolul 9 se introduce un nou articol, articolul 91, cu următorul cuprins:
“Art. 91. - În vederea exercitării atributiilor de control prevăzute la art. 8 alin. (1), Agentia Natională Anti-Doping încheie protocol de colaborare cu Oficiul National al Registrului Comertului în vederea eliberării, gratuit, a listei actualizate a persoanelor care au ca obiect de activitate activităti sportive, recreative si distractive.”
9. Articolul 12 se modifică si va avea următorul cuprins:
“Art. 12. - (1) Fabricarea, prepararea, procesarea, transformarea, oferirea, vânzarea, distribuirea, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia substantelor dopante cu grad mare de risc, cu exceptia steroizilor anabolici sintetici, a testosteronului si a derivatilor săi, a eritropoietinei, a hormonilor de crestere si a substantelor chimice care sporesc producerea naturală si eliberarea de testosteron sau de hormoni de crestere, fără drept, constituie contraventie si se sanctionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei.
(2) Oferirea, vânzarea, distribuirea, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, detinerea de steroizi anabolici sintetici, de testosteron si de derivati ai săi, de eritropoietină, de hormoni de crestere si de substante chimice care sporesc producerea naturală si eliberarea de testosteron sau de hormoni de crestere, fără drept, constituie contraventie si se sanctionează cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei.”
10. Articolul 13 se modifică si va avea următorul cuprins:
“Art. 13. - (1) Comercializarea si detinerea în sălile de culturism si de fitness a substantelor dopante cu grad mare de risc, cu exceptia steroizilor anabolici sintetici, a testosteronului si a derivatilor săi, a eritropoietinei, a hormonilor de crestere si a substantelor chimice care sporesc producerea naturală si eliberarea de testosteron sau de hormoni de crestere, constituie contraventie si se sanctionează cu amendă de la 10.000 lei la 25.000 lei.
(2) Comercializarea si detinerea în sălile de culturism si de fitness de steroizi anabolici sintetici, de testosteron si de derivati ai săi, de eritropoietină, de hormoni de crestere si de substante chimice care sporesc producerea naturală si eliberarea de testosteron sau de hormoni de crestere constituie contraventie si se sanctionează cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei.”
11. După articolul 14 se introduc două noi articole, articolele 141 si 142, cu următorul cuprins:
“Art. 141. - (1) Refuzul de a permite accesul personalului împuternicit din cadrul Agentiei Nationale Anti-Doping în sălile de culturism si de fitness, în scopul exercitării atributiilor de control, constituie contraventie si se sanctionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei.
(2) Pe lângă aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale, agentul constatator dispune ca sanctiune contraventională complementară suspendarea activitătii sălii de culturism sau de fitness pe o durată de cel mult 6 luni.
(3) Refuzul prevăzut la alin. (1) manifestat de două ori în cursul unui an atrage retragerea certificatului de functionare emis de Agentia Natională Anti-Doping.
(4) Reluarea activitătii în cadrul sălilor de culturism sau de fitness după suspendarea prevăzută la alin. (2) se va face după efectuarea controlului de către personalul împuternicit.
Art. 142. - (1) Introducerea sau scoaterea din tară, precum si importul sau exportul de substante dopante cu grad mare de risc, fără autorizatie emisă de autoritătile competente, constituie contraventie si se sanctionează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei.
(2) Introducerea sau scoaterea din tară, precum si importul ori exportul de steroizi anabolici sintetici, de testosteron si de derivati ai săi, de eritropoietină, de hormoni de crestere si de substante chimice care sporesc producerea naturală si eliberarea de testosteron sau de hormoni de crestere, fără autorizatie emisă de autoritătile competente, constituie contraventie si se sanctionează cu amendă de la 30.000 lei la 45.000 lei.”
12. Articolul 15 se modifică si va avea următorul cuprins:
“Art. 15. - (1) Constatarea contraventiilor prevăzute la art. 12 si aplicarea sanctiunii se fac de către inspectorii sanitari de stat împuterniciti de Ministerul Sănătătii si de către personalul anume împuternicit din cadrul Autoritătii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.
(2) Constatarea contraventiilor prevăzute la art. 13-141 si aplicarea sanctiunilor se fac de către personalul anume împuternicit din cadrul Agentiei Nationale Anti-Doping.
(3) Constatarea contraventiei prevăzute la art. 142 si aplicarea sanctiunii se fac de către personalul anume împuternicit de Autoritatea Natională a Vămilor si de către personalul anume împuternicit din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române.
(4) Contraventiilor prevăzute la art. 12-142 le sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările si completările ulterioare.”
13. Articolul 16 se modificasi va avea următorul cuprins:
“Art. 16. - (1) Fabricarea, prepararea, procesarea si transformarea de steroizi anabolici sintetici, de testosteron si de derivati ai săi, de eritropoietină, de hormoni de crestere si de substante chimice care sporesc producerea naturală si eliberarea de testosteron sau de hormoni de crestere, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă de la 15.000 lei la 30.000 lei.
(2) Tentativa se pedepseste.
(3) Se consideră tentativă si producerea sau procurarea mijloacelor ori instrumentelor, precum si luarea de măsuri în vederea comiterii infractiunii prevăzute la alin. (1).”
14. Articolele 17 si 18 se abrogă.
15. Articolul 19 se modifică si va avea următorul cuprins:
“Art. 19. - (1) Pentru infractiunea prevăzută la art. 16, constituie circumstante agravante următoarele situatii:
a) săvârsirea faptei de către o persoană care are, potrivit prezentei legi, atributii în prevenirea si combaterea dopajului;
b) oferirea, prescrierea, administrarea de substante dopante cu grad mare de risc unui minor;
c) săvârsirea faptei de către o persoană care îndeplineste o functie ce implică exercitiul autoritătii de stat, iar fapta a fost săvârsită în exercitarea acestei functii.
(2) Dacă infractiunea prevăzută la art. 16 este săvârsită în conditiile vreuneia dintre circumstantele agravante prevăzute la alin. (1), maximul special al pedepselor se majorează cu o treime.”
16. Articolul 20 se modifică si va avea următorul cuprins:
“Art. 20. - Nu se pedepseste persoana care, înainte de începerea urmăririi penale, denuntă autoritătilor competente participarea sa la o asociere sau întelegere în vederea comiterii infractiunii prevăzute la art. 16, permitând astfel identificarea si tragerea la răspundere penală a celorlalti participanti.”
17. Articolul 21 se modifică si va avea următorul cuprins:
“Art. 21. - Persoana care a comis infractiunea prevăzută la art. 16 si care, în timpul urmăririi penale, denuntă si facilitează identificarea si tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârsit infractiunea prevăzută la art. 16 beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege.”
18. După articolul 22 se introduce un nou articol, articolul 221, cu următorul cuprins:
“Art. 221. - În cazul solicitării expertizei substantelor confiscate, costurile privind contravaloarea expertizei sunt suportate de către solicitant.”
19. După articolul 28 se introduce o anexă, având continutul prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta lege.
Art. II. - În tot cuprinsul legii prevăzute la art. I, sintagma substante cuprinse în “lista interzisă”se înlocuieste cu sintagma substante dopante cu grad mare de risc.
Art. III. - În tot cuprinsul Hotărârii Guvernului nr. 1.522/2006 privind aprobarea structurii organizatorice si a Regulamentului de organizare si functionare ale Agentiei Nationale Anti-Doping, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 41 din 19 ianuarie 2010, sintagma substante cuprinse în “lista interzisă” se înlocuieste cu sintagma substante dopante cu grad mare de risc.
Art. IV. - Legea nr. 104/2008 privind prevenirea si combaterea traficului ilicit de substante cuprinse în “lista interzisă”, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 375 din 16 mai 2008, cu modificările si completările aduse prin prezenta lege, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia României, republicată.
p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR, |
PRESEDINTELE SENATULUI |
IOAN OLTEAN |
MIRCEA-DAN GEOANA
|
Bucuresti, 1 martie 2011.
Nr. 10.
ANEXA (Anexă la Legea nr. 104/2008)
LISTA SUBSTANTELOR DOPANTE CU GRAD MARE DE RISC
Nr. crt. |
Sectiunea |
Grupa de substante |
Substanta activă |
1. |
Agenti anabolici |
Steroizi anabolici androgeni exogeni |
1-androstendiol |
1-androstendionă |
|||
bolandiol |
|||
bolasteron |
|||
boldenon |
|||
boldion |
|||
calusteron |
|||
clostebol |
|||
danazol |
|||
dehidroclormetiltestosteron |
|||
dezoximetiltestosteron |
|||
drostanolon |
|||
etilestrenol |
|||
fluoximesteron |
|||
formebolon |
|||
fu raza bol |
|||
gestrinon |
|||
4-hidroxitestosteron |
|||
mestanolon |
|||
mesterolon |
|||
metenolon |
|||
metandienonă |
|||
metandriol |
|||
metasteron |
|||
metildienolon |
|||
metil-1-testosterone |
|||
metilnortestosteron |
|||
metiltestosteron |
|||
metribolonă (metiltrienolon) |
|||
miboleron |
|||
nandrolon |
|||
19-norandrostendionă |
|||
norboleton |
|||
norclostebol |
|||
noretandrolon |
|||
oxabolon |
|||
oxandrolon |
Nr. crt. |
Sectiunea |
Grupa de substante |
Substanta activă |
|
|
|
oximesteron |
oximetolon |
|||
prostanozol |
|||
quinbolon |
|||
stanozolol |
|||
stenbolon |
|||
1-testosteron |
|||
tetrahidrogestrinonă |
|||
trenbolon |
|||
Steroizi anabolici androgeni endogeni |
androstendiol |
||
androstendionă |
|||
dihidrotestosteron |
|||
prasteron |
|||
(dehidroepiandrosteron, DHEA) |
|||
testosteron, precum si următorii |
|||
metaboliti si izomeri: 5 alfa-androstan-3 alfa, 17 alfa-diol; 5 alfa-androstan-3 alfa, 17 beta-diol; 5 alfa-androstan-3 beta, 17 alfa-diol; 5 alfa-androstan-3 beta, 17 beta-diol; androst-4-en-3 alfa, 17 alfa-diol; androst-4-en-3 alfa, 17 beta-diol; androst-4-en-3 beta, 17 alfa-diol; androst-5-en-3 alfa, 17 alfa-diol; androst-5-en-3 alfa, 17 beta-diol; androst-5-en-3 beta, 17 alfa-diol; 4-androstendiol (androst-4-en-3 beta, 17betadiol); 5-androstendion (androst-5-en-3,17- dionă); epidihidrotestosteron; epitestosteron, 3 alfa-hidroxi-5 alfa- androstan-17-onă; 3 beta-hidroxi-5 alfa-androstan-17-onă; 19-norandrosteron; 19-noretiocolanolon |
|||
Alti agenti anabolici
|
clenbuterol |
||
modulatorii receptorilor androgeni |
|||
selectivi (SARMs) |
|||
tibolon |
|||
zeranol |
|||
zilpaterol |
|||
2. |
Hormoni peptidici, factori de crestere si substante înrudite |
Agenti de stimulare a eritropoezei |
eritropoietină (EPO) |
darbepoietină (dEP) |
|||
metoxi polietilen glicolepoetină beta |
|||
(CERA) |
|||
hematidă |
|||
Gonadotrofina corionică (CG) si hormonul luteinizant (LH) la bărbati |
follitropinum alfa |
||
follitropinum beta |
|||
gonadotrophinum chorionicum |
|||
goserelinum |
|||
hormon luteinizant |
|||
Corticotrofinele |
leuprorelinum |
||
tetracosactidum |
|||
triptorelinum |
Nr. crt. |
Sectiunea |
Grupa de substante |
Substanta activă |
|
|
|
Hormonul de crestere (GH) si factorii de crestere ce afectează sinteza/degradarea proteinei muschilor, tendoanelor sau ligamentelor, vascularizarea, utilizarea energiei, capacitatea de regenerare sau comutarea tipului de fibră |
hormonul de crestere (GH) somatotropin |
|
Factorii de crestere insulino-similari (IGF-1) |
somatomedin C |
|||
aminotrope-7 anterior pituitary |
||||
pituitary growth hormone (pGH) |
||||
mecasermin |
||||
|
|
|
factori de crestere mecanici (MGFs) |
|
factorul de crestere a trombocitelor derivate (PDGF) |
||||
factori de crestere a fibroblastelor (FGFs) |
||||
factori de crestere a endoteliului vascular (VEGF) |
||||
factor de crestere a hepatocitelor (HGF) |
||||
3. |
Hormoni antagonisti si modulatori
|
Inhibitori de aromatază |
aminoglutetimid |
|
anastrozol |
||||
androstatriendionă |
||||
4-androstern-3,6,17-triona (6-oxo) |
||||
exemestan |
||||
formestan |
||||
letrozol |
||||
testolactonă |
||||
Modulatori ai receptorilor de estrogeni selectivi (SERMs) |
raloxifen |
|||
tamoxifen |
||||
toremifen |
||||
Alte substante antiestrogenice |
clomifen |
|||
ciclofenil |
||||
fulvestrant |
||||
Agenti care modifică functia (functiile) miostatinei |
inhibitori ai miostatinei |
|||
4.
|
Dopajul cu sânge
|
|
perfluorochimicale |
|
efaproxiral (RSR 13) |
||||
înlocuitori de sânge |
||||
hemoglobina microincapsulată |
||||
5. |
Manipularea chimică si fizică |
Falsificarea sau încercarea de a falsifica, cu scopul de a altera integritatea si validitatea probelor recoltate în timpul controalelor doping |
proteazele |
|
6.
|
Dopajul genetic
|
Transferul de celule sau elemente genetice (de exemplu: ADN.ARN) |
|
|
Utilizarea de agenti biologici sau farmacologici care modifică expresia genelor
|
peroxisome proliferator activated receptor delta (PPAR delta) |
|||
agonistii axis PPAR delta- AMP-activated protein kinase (AMPK) |
Nr. crt. |
Sectiunea |
Grupa de substante |
Substanta activă |
7. |
Stimulentele |
Stimulente nonspecifice |
adrafinil |
amfepramonă |
|||
amifenazol |
|||
amfetamina |
|||
amfetaminil |
|||
benfluorex |
|||
benzfetamină |
|||
benzilpiperazină |
|||
bromantan |
|||
clobenzorex |
|||
cocaină |
|||
cropropamidă |
|||
crotetamidă |
|||
dimetilamfetamină |
|||
etilamfetamină |
|||
famprofazonă |
|||
fencamină |
|||
fenetilină |
|||
fenfluramină |
|||
fenproporex |
|||
furfenorex |
|||
mefenorex |
|||
mefentermină |
|||
mesocarb |
|||
metamfetamina (D-) |
|||
p-metilamfetamină |
|||
metilendioxiamfetamină |
|||
metilendioximetamfetamină |
|||
metilhexanamină (dimetilpentilamină) |
|||
modafinil |
|||
norfenfluramină |
|||
fendimetrazină |
|||
fenmetrazină |
|||
fentermină |
|||
4-fenilpiracetam (carfedon) |
|||
prenilamină |
|||
prolintan |
|||
Stimulente specifice |
andrenalină (epinefrină) |
||
cătină |
|||
efedrina |
|||
etamivan |
|||
etilefrină |
|||
fenbutrazat |
|||
fencamfamină |
|||
heptaminol |
|||
izometeptenă |
Nr. crt. |
Sectiunea |
Grupa de substante |
Substanta activă |
|
|
|
|
levmetamfetamină |
|
meclofenoxat |
||||
metilefedrină |
||||
metilfenidat |
||||
niketamidă |
||||
norfenefrină |
||||
octopamidă |
||||
oxilofrină |
||||
parahidroxiamfetamină |
||||
pemolină |
||||
pentetrazol |
||||
fenprometamină |
||||
propilhexedrină |
||||
pseudoefedrină |
||||
selegilină |
||||
sibutramină |
||||
stricnina |
||||
tuaminoheptan |
||||
8. |
Narcotice |
|
buprenorfină |
|
dextromoramidă |
||||
diamorfină (heroină) |
||||
fentanil |
remifentanil |
|||
|
sufentanil |
|||
hidromorfonă |
||||
metadonă |
||||
morfină |
||||
oxicodonă |
||||
oximorfonă |
||||
pentazocină |
||||
petidină |
||||
9. |
Canabinoide |
|
delta9-tetrahidrocanabinol (THC) |
|
hasis |
|
|||
marijuana |
|
|||
HU-210 |
|
- sărurile substantelor din tabel, atunci când existenta unor astfel de săruri este posibilă;
- produsele conditionate - comprimate, drajeuri, solutii, siropuri etc, în compozitia cărora intră substantele înscrise în prezentul tabel.
PRESEDINTELE ROMÂNIEI
privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 104/2008 privind prevenirea si combaterea traficului ilicit de substante cuprinse în “lista interzisă”
În temeiul prevederilor art. 77 alin. (1) si ale art. 100 alin. (1) din Constitutia României, republicată,
Presedintele României decretează:
Articol unic. - Se promulgă Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 104/2008 privind prevenirea si combaterea traficului ilicit de substante cuprinse în “lista interzisă” si se dispune publicarea acestei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.
PRESEDINTELE ROMÂNIEI
TRAIAN BĂSESCU
Bucuresti, 28 februarie 2011.
Nr. 249.
HOTĂRÂRI ALE GUVERNULUI ROMÂNIEI
GUVERNUL ROMÂNIEI
pentru modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 971/2002 privind atestarea domeniului public al judetului Botosani, precum si al municipiilor, oraselor si comunelor din judetul Botosani
În temeiul art. 108 din Constitutia României, republicată, si al art. 21 alin. (3) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică si regimul juridic al acesteia, cu modificările si completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Articol unic. - Anexa nr. 2 “Inventarul bunurilor care apartin domeniului public al municipiului Botosani” la Hotărârea Guvernului nr. 971/2002 privind atestarea domeniului public al judetului Botosani, precum si al municipiilor, oraselor si comunelor din judetul Botosani, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 692 si 692 bis din 20 septembrie 2002, cu modificările si completările ulterioare, se modifică si se înlocuieste cu anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
PRIM-MINISTRU
EMIL BOC
Contrasemnează:
Ministrul administratiei si internelor,
Constantin-Traian Igas
Bucuresti, 26 ianuarie 2011.
Nr. 70.
*) Anexa se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 180 bis, care se poate achizitiona de la Centrul pentru relatii cu publicul al Regiei Autonome “Monitorul Oficial”, Bucuresti, sos. Panduri nr. 1.
GUVERNUL ROMÂNIEI
privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2011 al Companiei Nationale “Imprimeria Natională” - S.A., companie natională aflată sub autoritatea Ministerului Finantelor Publice
Având în vedere prevederile art. 5 lit. i) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificările si completările ulterioare,
în temeiul art. 108 din Constitutia României, republicată, si al art. 15 alin. (1) din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul bugetar, aprobată cu modificări prin Legea nr. 275/2008, cu modificările si completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1, - (1) Se aprobă bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2011 al Companiei Nationale “Imprimeria Natională” - S.A., companie natională aflată sub autoritatea Ministerului Finantelor Publice, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
(2) în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, defalcarea pe trimestre a indicatorilor prevăzuti în bugetul de venituri si cheltuieli al Companiei Nationale “Imprimeria Natională” - S.A. se va face de către Ministerul Finantelor Publice, cu aprobarea secretarului de stat coordonator.
Art. 2. - (1) Nivelul cheltuielilor totale aferente veniturilor totale prevăzute în bugetul de venituri si cheltuieli reprezintă limita maximă, care nu poate fi depăsită decât în cazuri justificate, cu aprobarea Guvernului, la propunerea Ministerului Finantelor Publice si cu avizul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
(2) în cazul în care în executie se înregistrează nerealizări ale veniturilor totale aprobate, Compania Natională “Imprimeria Natională” - S.A. va putea efectua cheltuieli totale aferente veniturilor totale proportional cu gradul de realizare a veniturilor totale, cu încadrarea în indicatorii de eficientă aprobati.
Art. 3. - (1) Nerespectarea prevederilor art. 2 constituie contraventie si se sanctionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei.
(2) Contraventiei prevăzute la alin. (1) i se aplică prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările si completările ulterioare.
(3) Contraventia se constată de organele de control financiar ale statului, împuternicite potrivit legii, iar amenda se aplică persoanelor vinovate de nerespectarea prevederilor prezentei hotărâri.
PRIM-MINISTRU
EMIL BOC
Contrasemnează:
Ministrul finantelor publice,
Gheorghe Ialomitianu
Ministrul muncii, familiei si protectiei sociale,
Ioan Nelu Botis
Bucuresti, 9 martie 2011.
Nr. 218.
ANEXĂ*)
MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Compania Natională “Imprimeria Natională” - S.A.
Bd. Al. I. Cuza nr. 56, sectorul 1, Bucuresti
Cod unic de înregistrare: 2779625
|
|
|
- mii lei - |
|||
|
INDICATORI |
Nr. rd. |
BVC 2011 PROPUNERI |
|||
0 |
1 |
2 |
3 |
4 |
||
I. |
|
|
VENITURI TOTALE (rd.2+10+15) |
1 |
327.415,00 |
|
|
1 |
|
Venituri din exploatare, din care: |
2 |
314.315,00 |
|
|
|
a) |
din productia vândută |
3 |
287.855,00 |
|
|
|
b) |
din vânzarea mărfurilor |
4 |
25.300,00 |
|
|
|
c) |
din subventii de exploatare aferente cifrei de afaceri nete, din care: |
5 |
0,00 |
|
|
|
|
|
- subventii, conform prevederilor legale în vigoare |
6 |
0,00 |
|
|
|
|
- transferuri, conform prevederilor legale în vigoare |
7 |
0,00 |
|
|
d) |
productia de imobilizări, variatia stocurilor de produse finite si a productiei în curs de executie |
8 |
-6.500,00 |
|
|
|
e) |
alte venituri din exploatare |
9 |
7.660,00 |
|
|
2 |
|
Venituri financiare, din care: |
10 |
13.100,00 |
|
|
|
a) |
din imobilizări financiare |
11 |
0,00 |
|
|
|
b) |
din alte investitii si împrumuturi care fac parte din activele imobilizate |
12 |
0,00 |
|
|
|
c) |
din dobânzi |
13 |
3,250,00 |
|
|
|
d) |
alte venituri financiare |
14 |
9.850,00 |
|
|
3 |
|
Venituri extraordinare |
15 |
0,00 |
|
II. |
|
|
CHELTUIELI TOTALE (rd.17+48+51) |
16 |
252.632,37 |
|
|
1 |
|
Cheltuieli de exploatare, din care: |
17 |
221.332,37 |
|
|
|
a) |
cheltuieli materiale |
18 |
140.247,55 |
|
|
|
b) |
alte cheltuieli din afară (cu energie si apă) |
19 |
3.000,00 |
|
|
|
c) |
cheltuieli privind mărfurile |
20 |
14.500,00 |
|
|
|
|
d | reduceri comerciale primite |
21 |
0,00 |
|
|
|
d) |
cheltuieli cu personalul, din care: |
22 |
26.766,27 |
|
|
|
|
d1 |
cheltuieli cu salariile |
23 |
20.081,96 |
|
|
|
d2 |
cheltuieli cu asigurările si protectia socială si alte obligatii legale, din care: |
24 |
5.613,31 |
|
|
|
|
- cheltuieli privind contributia la asigurări sociale |
25 |
4,177,05 |
|
|
|
|
- cheltuieli privind contributia de asigurări pentru somaj |
26 |
100,41 |
|
|
|
|
- cheltuieli privind contributia la asigurări sociale de sănătate |
27 |
1.044,26 |
|
|
|
|
- cheltuieli privind contributiile la fondurile speciale aferente fondului de salarii |
28 |
291,59 |
|
|
|
d3 |
alte cheltuieli cu personalul, din care: |
29 |
1.071,00 |
|
|
|
|
d3.1) cheltuieli sociale prevăzute prin art.21, din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările si comptetările ulterioare, din care: |
30 |
121,00 |
|
|
|
|
- tichete de cresă, conform Legii nr.193/2006, cu completările si modificările ulterioare |
31 |
0,00 |
|
|
|
|
- tichete cadou pentru cheltuieli sociale potrivit Legii nr. 193/2006, cu modificările si completările ulterioare |
32 |
83,50 |
|
|
|
|
d3.2) tichete de masă |
33 |
950,00 |
|
|
|
|
d3.3) tichete de vacantă |
34 |
0,00 |
|
|
e) |
cheltuieli cu plătile compensatorii conform CCM aferente disponibilizărilor potrivit programelor de disponibilizări |
35 |
0,00 |
|
|
|
f) |
cheltuieli cu drepturile salariale cuvenite în baza unor hotărâri judecătoresti |
36 |
0,00 |
|
|
|
g) |
ajustări de valorare privind imobilizările corporale si necorporale |
37 |
20.918,55 |
|
|
|
g1) |
ajustări de valoare privind activele circulante |
37a |
200,00 |
|
|
|
h) |
cheltuieli cu prestatiile externe |
38 |
13.000,00 |
|
|
|
i) |
alte cheltuieli de exploatare, din care: |
39 |
2.700,00 |
|
|
|
|
i1) contract de mandat |
40 |
80,29 |
|
|
|
|
i2) cheltuieli de protocol, din care: |
41 |
59,45 |
|
|
|
|
|
tichete cadou potrivit Legii nr 193/2006, cu modificările si completările ulterioare |
42 |
0,00 |
|
|
|
i3) cheltuieli de reclamă si publicitate, din care: |
43 |
10,30 |
|
|
|
|
tichete cadou pentru cheltuieli de reclamă si publicitate, potrivit Legii nr.193/2006, cu modificările si completările ulterioare |
44 |
0,00 |
|
|
|
|
tichete cadou pentru campanii de marketing, studiul pietei, promovarea de piete existente sau noi, potrivit Legii nr, 193/2006, cu modificările si completările ulterioare |
45 |
0,00 |
|
|
|
i4) cheltuieli cu sponsorizarea |
46 |
0,00 |
|
|
|
|
|
din care pentru sponsorizarea persoanelor care au suferit pagube materiale ca urmare a fenomenelor naturale |
46a |
0.00 |
|
|
|
i5) cheltuieli cu taxa pentru activitatea de exploatare a resurselor minerale |
47 |
0,00 |
|
|
|
|
i6) cheltuieli cu redeventa pentru concesionarea bunurilor |
48 |
0,00 |
|
|
2 |
Cheltuieli financiare, din care: |
49 |
31.300,00 |
||
|
|
a) |
cheltuieli privind dobânzile |
50 |
300,00 |
|
|
|
b) |
alte cheltuieli financiare |
51 |
31.000,00 |
|
|
3 |
Cheltuieli extraordinare |
52 |
0,00 |
||
III. |
|
|
REZULTATUL BRUT (profit} |
53 |
74.782,63 |
|
IV. |
|
|
IMPOZIT PE PROFIT |
54 |
11.965,22 |
|
V. |
|
|
PROFITUL CONTABIL RĂMAS DUPĂ DEDUCEREA IMPOZITULUI PE PROFIT, din care: |
55 |
62.817,41 |
|
|
1 |
|
Rezerve legale |
56 |
0,00 |
|
|
2 |
|
Alte rezerve reprezentând facilităti fiscale prevăzute de lege |
57 |
0,00 |
|
|
3 |
|
Acoperirea pierderilor contabile din anii precedenti |
58 |
0,00 |
|
|
4 |
|
Constituirea surselor proprii de finantare pentru proiectele cofinantate din împrumuturi externe, precum si pentru constituirea surselor necesare rambursării ratelor de capital, plătii dobânzilor, comisioanelor si altor costuri aferente acestor împrumuturi externe |
59 |
0,00 |
|
|
5 |
|
Alte repartizări prevăzute de lege |
60 |
0,00 |
|
|
6 |
|
Profit contabil rămas după deducerea sumelor de la rd.55, 56, 57,58 si 59 |
61 |
62.817,41 |
|
|
7 |
|
Fond de participare a salariatilor la profit |
62 |
1.070,95 |
|
|
8 |
|
Dividendele societătilor/companiilor nationale si societătilor cu capital integral sau majoritar de stat |
63 |
56.535,67 |
|
|
9 |
|
Profitul nerepartizat pe destinatiile prevăzute la pct.1-8 se repartizeză la alte rezerve si constituie sursă proprie de finantare |
64 |
5.210,79 |
|
VI. |
|
|
SURSE DE FINANTARE A INVESTITIILOR, din care: |
65 |
26.129,34 |
|
|
1 |
|
Surse proprii |
66 |
26.129,34 |
|
|
2 |
|
Alocatii de la buget |
67 |
0,00 |
|
|
3 |
|
Credite bancare |
68 |
0,00 |
|
|
|
a) |
interne |
69 |
0,00 |
|
|
|
b) |
externe |
70 |
0,00 |
|
|
4 |
|
Alte surse |
71 |
0,00 |
|
VII. |
|
|
CHELTUIELI PENTRU INVESTITII, din care: |
72 |
26.129,34 |
|
|
1 |
|
Cheltuieli aferente investitiilor, inclusiv cele aferente investitiilor în curs la finele anului |
73 |
26.129,34 |
|
|
2 |
|
Rambursări de rate aferente creditelor pentru investitii |
74 |
0,00 |
|
|
|
a) |
interne |
75 |
0,00 |
|
|
|
b) |
externe |
76 |
0,00 |
|
VIII. |
|
|
REZERVE, din care: |
77 |
110,60 |
|
|
1 |
|
Rezerve legale |
78 |
110,60 |
|
|
2 |
|
Rezerve statutare |
79 |
- |
|
|
3 |
|
Alte rezerve |
80 |
- |
|
IX. |
|
|
DATE DE FUNDAMENTARE |
81 |
|
|
|
1 |
|
Venituri totale |
82 |
327.415,00 |
|
|
2 |
|
Cheltuieli aferente veniturilor totale |
83 |
252.632,37 |
|
|
3 |
|
Număr prognozat de personal la finele anului |
84 |
482,00 |
|
|
4 |
|
Număr mediu de salariati total |
85 |
481,00 |
|
|
5 |
|
Fond de salarii, din care: |
86 |
20.081,96 |
|
|
|
a) |
fond de salarii aferent personalului angajat pe bază de contract individual de muncă |
87 |
20.077,14 |
|
|
b) |
alte cheltuieli cu personalul |
88 |
4,82 |
|
6 |
|
Câstigul mediu lunar pe salariat (lei / persoană) |
89 |
3.478,37 |
|
7 |
|
Productivitatea muncii pe total personal mediu în preturi curente (mii lei/persoană) (rd.81/rd.84) |
90 |
680,70 |
|
8 |
|
Productivitatea muncii pe total personal mediu în preturi comparabile (mii lei/persoană) (rd,81/rd.84 x ICP) |
91 |
680,70 |
|
9 |
|
Productivitatea muncii în unităti fizice pe total personal mediu (unităti fizice/persoană) |
92 |
|
|
10 |
|
Cheltuieli totale la 1.000 lei venituri totale (cheltuieli totale/venituri totale)x1000 = (rd.16/rd.1)x1000 |
93 |
771,60 |
|
11 |
a) |
Plăti restante |
94 |
- |
|
|
b) |
preturi curente |
95 |
- |
|
|
|
preturi comparabile |
96 |
- |
|
12 |
|
Creante restante |
97 |
. |
|
|
a) |
preturi curente |
98 |
- |
|
|
b) |
preturi comparabile |
99 |
- |
NOTĂ:
Unitatea nu este monitorizată potrivit prevederilor legale, neînregistrând creante si plăti restante.
ACTE ALE ORGANELOR DE SPECIALITATE ALE ADMINISTRATIEI PUBLICE CENTRALE
MINISTERUL APĂRĂRII NATIONALE
privind delegarea către seful Statului Major General a competentei îndeplinirii unor atributii aflate în responsabilitatea ministrului apărării nationale
Pentru aplicarea prevederilor dispozitiilor art. 32 alin. (3) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Apărării Nationale, cu modificările ulterioare,
în temeiul prevederilor art. 33 alin. (1) din Legea nr. 346/2006, cu modificările ulterioare,
ministrul apărării nationale emite prezentul ordin.
Art. 1. - Se deleagă sefului Statului Major General competenta îndeplinirii atributiilor aflate, potrivit legii, în responsabilitatea ministrului apărării nationale, referitoare la desfăsurarea activitătii Companiei Române de Aviatie “Romavia” - R.A.
Art. 2. - La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului apărării nationale nr. M.41/2009 privind functionarea Companiei Române de Aviatie “Romavia” - R.A. În subordinea nemijlocită a ministrului apărării nationale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 238 din 9 aprilie 2009.
Art. 3. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul apărării nationale,
Gabriel Oprea
Bucuresti, 10 martie 2011.
Nr. M.21.
MINISTERUL CULTURII SI PATRIMONIULUI NATIONAL
privind clasarea în Lista monumentelor istorice, grupa valorică “B”, a imobilului Biserica “Nasterea Maicii Domnului”, situat în satul Telita, comuna Frecătei, judetul Tulcea
În conformitate cu dispozitiile art. 16 alin. (2) din Normele metodologice de clasare si inventariere a monumentelor istorice, aprobate prin Ordinului ministrului culturii si cultelor nr. 2.260/2008, cu modificările si completările ulterioare,
în temeiul prevederilor art. 13 alin. (1) pct. 2 lit. a) si alin. (3) si art. 33 alin. (1) lit. d)din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicată, cu modificările si completările ulterioare, precum si ale art. 11 alin. (1) si (4) din Hotărârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Culturii si Patrimoniului National, cu modificările ulterioare,
ministrul culturii si patrimoniului national emite prezentul ordin.
Art. 1. - (1) Imobilul Biserica “Nasterea Maicii Domnului”, situat în satul Telita, comuna Frecătei, judetul Tulcea, se clasează ca monument istoric, grupa valorică “B”, cod în Lista monumentelor istorice TL-ll-m-B-21019.
(2) Coordonatele punctelor de contur ale zonei de protectie a monumentului istoric sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 2. - Directia patrimoniu cultural din cadrul Ministerului Culturii si Patrimoniului National comunică prezentul ordin Directiei pentru Cultură si Patrimoniul National a Judetului Tulcea pentru ducerea la îndeplinire.
Art. 3. - Directia pentru Cultură si Patrimoniul National a Judetului Tulcea va îndeplini procedurile de comunicare în termen de cel mult 30 de zile de la data publicării prezentului ordin.
Art. 4. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
p. Ministrul culturii si patrimoniului national,
Mihaela-Ioana Kaitor,
secretar general
Bucuresti, 18 ianuarie 2011.
Nr. 2.023.
ANEXA
ZONA DE PROTECTIE
a monumentului istoric Biserica “Nasterea Maicii Domnului”, situat în satul Telita, comuna Frecătei, judetul Tulcea
Coordonatele punctelor de contur
Nr. pct. |
Coordonate Stereo 70 |
|
- |
X |
Y |
1 |
780332,071 |
412352,52 |
2 |
780361,183 |
412349,803 |
3 |
780414,748 |
412316,034 |
4 |
780514,385 |
412336,218 |
5 |
780549,049 |
412350,579 |
6 |
780582,818 |
412346,698 |
7 |
780575,055 |
412295,073 |
8 |
780463,655 |
412278,771 |
9 |
780462, 897 |
412264,797 |
10 |
780428,333 |
412233,745 |
11 |
780420,958 |
412239,568 |
12 |
780397,669 |
412242,285 |
13 |
780368,557 |
412208,903 |
14 |
780347,985 |
412230,252 |
15 |
780367,393 |
412257,423 |
16 |
780360,794 |
412268,291 |
17 |
780360,406 |
412289,639 |
18 |
780352,255 |
412307,494 |
19 |
780351,091 |
412326,126 |
MINISTERUL CULTURII SI PATRIMONIULUI NATIONAL
privind declasarea din Lista monumentelor istorice a imobilului “Casa losif Diaconescu, azi Augustin losifescu”, situat în comuna Malu cu Flori, judetul Dâmbovita
În conformitate cu dispozitiile Ordinului ministrului culturii si cultelor nr. 2.260/2008 privind aprobarea Normelor metodologice de clasare si inventariere a monumentelor istorice, cu modificările si completările ulterioare,
în temeiul prevederilor art. 19 alin. (1), alin. (2) si alin. (3) teza I si art. 33 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicată, cu modificările ulterioare, precum si ale art. 11 alin. (1) si (4) din Hotărârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Culturii si Patrimoniului National, cu modificările ulterioare,
ministrul culturii si patrimoniului national emite prezentul ordin.
Art. 1. - Imobilul “Casa losif Diaconescu, azi Augustin losifescu”, situat în comuna Malu cu Flori, judetul Dâmbovita, având regimul juridic de monument istoric, grupa B, cod DB-II-m-B-17556, se declasează.
Art. 2. - Directia patrimoniu cultural din cadrul Ministerului Culturii si Patrimoniului National comunică prezentul ordin Directiei pentru Cultură si Patrimoniul National a Judetului Dâmbovita pentru ducerea la îndeplinire.
Art. 3. - Directia pentru Cultură si Patrimoniul National a Judetului Dâmbovita va îndeplini procedurile de comunicare în termen de cel mult 5 zile de la data publicării prezentului ordin.
Art. 4. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul culturii si patrimoniului national,
Kelemen Hunor
Bucuresti, 31 ianuarie 2011.
Nr. 2.057.
MINISTERUL CULTURII SI PATRIMONIULUI NATIONAL
privind declasarea din Lista monumentelor istorice a imobilului “Casă”, situat în municipiul Bucuresti, Str. Coltei nr. 40, sectorul 3
În conformitate cu dispozitiile Normelor metodologice de clasare si inventariere a monumentelor istorice, aprobate prin Ordinului ministrului culturii si cultelor nr. 2.260/2008, cu modificările si completările ulterioare,
în temeiul prevederilor art. 19 alin. (1), alin. (2) si alin. (3) teza I din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicată, cu modificările ulterioare, precum si ale art. 11 alin. (1)si (4) din Hotărârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Culturii si Patrimoniului National, cu modificările ulterioare,
ministrul culturii si patrimoniului national emite prezentul ordin.
Art. 1. - Imobilul “Casă”, situat în municipiul Bucuresti, Str. Coltei nr. 40, sectorul 3, având regimul juridic de monument istoric, grupa B, cod B-ll-m-B-18465, se declasează.
Art. 2. - Directia patrimoniu cultural din cadrul Ministerului Culturii si Patrimoniului National comunică prezentul ordin Directiei pentru Cultură si Patrimoniul National a Municipiului Bucuresti pentru ducerea la îndeplinire.
Art. 3. - Directia pentru Cultură si Patrimoniul National a Municipiului Bucuresti va îndeplini procedurile de comunicare în termen de cel mult 5 zile de la data publicării prezentului ordin.
Art. 4. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul culturii si patrimoniului national,
Kelemen Hunor
Bucuresti, 31 ianuarie 2011.
Nr. 2.058.
OFICIUL ROMÂN PENTRU DREPTURILE DE AUTOR
privind desemnarea organismului de gestiune colectivă Asociatia pentru Drepturile Producătorilor de Fonograme din România - A.D.P.F.R. drept colector al remuneratiilor cuvenite producătorilor de fonograme pentru retransmiterea prin cablu
Tinând cont de Referatul Directiei registre, gestiune colectivă si relatii publice nr. RG 11/5.088 din 9 martie 2011,
în conformitate cu prevederile art. 138 alin. (1) lit. a) si h) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificările si completările ulterioare,
având în vedere prevederile pct. 4 din Metodologia privind stabilirea remuneratiilor cuvenite titularilor de drepturi de autor si titularilor de drepturi conexe pentru retransmiterea prin cablu, prevăzută în Decizia civilă nr. 263 A din 16 noiembrie 2010 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a IX-a civilă si pentru cauze privind proprietatea intelectuală, publicată în baza Deciziei directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 327/2010,
în baza prevederilor art. 7 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 401/2006 privind organizarea, functionarea, structura personalului si dotările necesare îndeplinirii atributiilor Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, cu modificările ulterioare,
directorul general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor emite prezenta decizie.
Art. 1. - Se desemnează organismul de gestiune colectivă Asociatia pentru Drepturile Producătorilor de Fonograme din România - A.D.P.F.R., cu sediul social în municipiul Bucuresti, str. Gh. Petrescu nr. 10, bl. B7, sc. 1, et. 9, ap. 39, sectorul3, drept colector al remuneratiilor cuvenite producătorilor de fonograme pentru retransmiterea prin cablu, stabilite prin Metodologia privind stabilirea remuneratiilor cuvenite titularilor de drepturi de autor si titularilor de drepturi conexe pentru retransmiterea prin cablu, prevăzută în Decizia civilă nr. 263 A din 16 noiembrie 2010 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a IX-a civilă si pentru cauze privind proprietatea intelectuală, publicată în baza Deciziei directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 327/2010.
Art. 2. - Începând cu data publicării prezentei decizii în Monitorul Oficial al României, Partea I, Decizia directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 338/2010 privind desemnarea organismului de gestiune colectivă Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (U.P.F.R.) drept colector al remuneratiilor cuvenite producătorilor de fonograme pentru retransmiterea prin cablu, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 3 din 3 ianuarie 2011, îsi încetează aplicabilitatea.
Art. 3. - Prezenta decizie poate fi atacată la instantele judecătoresti de contencios administrativ.
Art. 4. - Prezenta decizie se comunică Uniunii Producătorilor de Fonograme din România - U.P.F.R. si Asociatiei pentru Drepturile Producătorilor de Fonograme din România - A.D.P.F.R. si se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Directorul general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor,
Robert Bucur
Bucuresti, 9 martie 2011.
Nr. 102.
![]() |
||||
Copyright 1998-2015 DSC.NET All rights reserved. |