MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI
P A R T E A I
Anul 184 (XXVIII) - Nr. 552 LEGI, DECRETE, HOTĂRÂRI ŞI ALTE ACTE Joi, 21 iulie 2016
SUMAR
DECIZII ALE CURŢII CONSTITUŢIONALE
Decizia nr. 299 din 12 mai 2016 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 910-914 din Codul de procedură civilă
HOTĂRÂRI ALE GUVERNULUI ROMÂNIEI
499. - Hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă
ACTE ALE ORGANELOR DE SPECIALITATE ALE ADMINISTRAŢIEI PUBLICE CENTRALE
4.577. - Ordin al ministrului educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice privind structura anului şcolar 2016-2017
ACTE ALE AUTORITĂŢII NAŢIONALE DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL ENERGIEI
35. - Ordin pentru aprobarea Metodologiei privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţelor de furnizare a gazelor naturale
DECIZII ALE CURŢII CONSTITUŢIONALE
CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
din 12 mai 2016
referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 910-914 din Codul de procedură civilă
Augustin Zegrean - preşedinte
Valer Dorneanu - judecător
Mircea Ştefan Minea - judecător
Daniel Marius Morar - judecător
Mona-Maria Pivniceru - judecător
Puskás Valentin Zoltán - judecător
Simona-Maya Teodoroiu - judecător
Tudorel Toader - judecător
Andreea Costin - magistrat-asistent
Cu participarea reprezentantului Ministerului Public, procuror Luminiţa Nicolescu.
1. Pe rol se află soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 909-913 din Codul de procedură civilă, excepţie ridicată de Ion Niţă în Dosarul nr. 1.226/198/2014 al Judecătoriei Brezoi şi care formează obiectul Dosarului Curţii Constituţionale nr. 1.206D/2015.
2. La apelul nominal se constată lipsa părţilor, procedura de citare fiind legal îndeplinită.
3. Magistratul-asistent referă asupra faptului că la dosarul cauzei autorul excepţiei de neconstituţionalitate a depus note scrise prin care prezintă situaţia de fapt, sens în care anexează documente, şi face precizări asupra excepţiei de neconstituţionalitate.
4. Cauza fiind în stare de judecată, preşedintele acordă cuvântul reprezentantului Ministerului Public care arată că autorul excepţiei de neconstituţionalitate susţine că dispoziţiile legale criticate sunt neconstituţionale, fiindu-i încălcat accesul liber la justiţie, întrucât creditorul este lipsit de dreptul câştigat printr-un titlu executoriu şi, implicit, este lipsit de dreptul de a avea legături personale cu copilul său.
5. Apreciază că, în realitate, dispoziţiile legale criticate conţin mai multe măsuri menite să constrângă debitorul obligaţiei la executare, astfel încât acestea sunt în concordanţă cu rigorile dreptului la un proces echitabil. Pentru cele arătate, formulează concluzii de respingere a excepţiei de neconstituţionalitate ca neîntemeiată.
CURTEA,
având în vedere actele şi lucrările dosarului, constată următoarele:
6. Prin încheierea din 21 mai 2015, pronunţată în Dosarul nr. 1.226/198/2014, Judecătoria Brezoi a sesizat Curtea Constituţională pentru soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 909-913 din Codul de procedură civilă, excepţie ridicată de ion Niţă într-o cauză având ca obiect soluţionarea unei contestaţii [a executare formulate împotriva procesului-verbal ai executorului judecătoresc prin care acesta a oprit executarea silită după sesizarea parchetului în vederea începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a hotărârilor judecătoreşti.
7. În motivarea excepţiei de neconstituţionalitate se susţine, în esenţă, că prevederile legale criticate sunt neconstituţionale deoarece lasă la dispoziţia debitorului de rea-credinţă posibilitatea de a amâna sau stinge efectele unei hotărâri judecătoreşti definitive sau executorii, inclusiv posibilitatea de a influenţa comportamentul minorului în sensul
de a-l respinge pe părintele care a câştigat procesul şi că lipseşte creditorul de dreptul câştigat printr-un titlu executoriu şi implicit de a avea legături personale cu copilul său.
8. Judecătoria Brezoi opinează în sensul respingerii excepţiei de neconstituţionalitate şi constatării că textele legale criticate nu contravin dispoziţiilor art. 21 alin. (3) şi art. 148 din Constituţie, fiind instituite garanţii suficiente pentru asigurarea unui proces echitabil.
9. Potrivit prevederilor art. 30 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, încheierea de sesizare a fost comunicată preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi Avocatului Poporului, pentru a-şi exprima punctele de vedere asupra excepţiei de neconstituţionalitate ridicate.
10. Guvernul apreciază că excepţia de neconstituţionalitate este neîntemeiată.
11. Avocatul Poporului apreciază că dispoziţiile legale ale art. 910-914 din Codul de procedură civilă sunt constituţionale.
12. Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului nu au comunicat punctele lor de vedere asupra excepţiei de neconstituţionalitate.
CURTEA,
examinând încheierea de sesizare, punctele de vedere ale Guvernului şi Avocatului Poporului, raportul întocmit de judecătorul-raportor, notele scrise depuse, concluziile procurorului, dispoziţiile legale criticate, raportate la prevederile Constituţiei, precum şi Legea nr. 47/1992, reţine următoarele:
13. Curtea Constituţională a fost legal sesizată şi este competentă, potrivit dispoziţiilor art. 146 lit. d) din Constituţie, precum şi ale art. 1 alin. (2), ale art. 2, 3, 10 şi 29 din Legea nr. 47/1992, să soluţioneze excepţia de neconstituţionalitate.
14. Obiectul excepţiei de neconstituţionalitate, astfel cum rezultă din încheierea de sesizare, îl reprezintă dispoziţiile art. 909-913 din Codul de procedură civilă. Insă, Curtea observă că înainte de sesizarea sa Codul de procedură civilă a fost republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 247 din 10 aprilie 2015, iar textele legale criticate, în urma renumerotării, se regăsesc. în realitate, la art. 910-914 din Codul de procedură civilă. Textele legale criticate reglementează procedura cuprinsă în secţiunea a 2-a - Executarea hotărârilor judecătoreşti referitoare la minori a capitolului IV - Executarea silită a altor obligaţii de a face sau a obligaţiilor de a nu face din Codul de procedură civilă din titlul III - executarea silită directă al cărţii a V-a - Despre executare silită din Codul de procedură civilă.
15. În opinia autorului excepţiei de neconstituţionalitate, prevederile legale criticate încalcă dispoziţiile constituţionale ale art. 21 alin. (3) privind dreptul la un proces echitabil astfel cum se interpretează prin prisma art. 6 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, precum şi ale art. 148 privind integrarea în Uniunea Europeană din Legea fundamentală.
16. Examinând excepţia de neconstituţionalitate, Curtea observă că dispoziţiile legale criticate reglementează procedura de executare a hotărârilor judecătoreşti referitoare la minori, atunci când copilul minor a fost încredinţat unuia dintre părinţi, unui terţ sau unei instituţii de ocrotire printr-o hotărâre judecătorească, iar persoana care deţine copilul încearcă să se sustragă de la executarea hotărârii, având un caracter de noutate în legislaţia procesual civilă. Procedura reglementată de textele legale criticate prevede că în cazul refuzului debitorului obligaţiei de încredinţare a minorului de a executa această obligaţie pot fi luate măsuri de constrângere de natură patrimonială prevăzute de lege pentru neexecutarea obligaţiilor de a face, respectiv când obligaţia nu este evaluabilă în bani [art. 906 alin. (2) din Codul de procedură civilă], iar dacă debitorul este de rea-credinţă legiuitorul a reglementat obligaţia executorului judecătoresc de a sesiza parchetul de pe lângă instanţa de executare în vederea începerii urmăririi penale.
17. Curtea reţine că executarea silită începe prin comunicarea încheierii de încuviinţare a executării împreună cu o somaţie emisă de executorul judecătoresc către debitor prin care i se aduc la cunoştinţă termenul de executare şi procedura [art. 910 alin. (2) din Codul de procedură civilă]. Dacă debitorul nu se conformează somaţiei şi refuză executarea obligaţiei, creditorul poate cere executorului judecătoresc să solicite instanţei de judecată să facă aplicarea dispoziţiilor art. 906 din Codul de procedură civilă, respectiv să oblige debitorul, prin încheiere definitivă dată cu citarea părţilor, la plata unei penalităţi, stabilită pe zi de întârziere, până la executarea obligaţiei prevăzute în titlul executoriu. În situaţia în care, în termen de trei luni de la comunicarea încheierii de aplicare a penalităţilor, debitorul nu îşi execută obligaţia, instanţa de executare va fixa suma definitivă, prin încheiere definitivă şi executorie [art. 910 alin. (3) din Codul de procedură civilă]. Executorul judecătoresc va proceda la executarea silită dacă în termen de o lună de la comunicarea încheierii de stabilire a penalităţilor debitorul nu execută obligaţia sa [art. 911 alin. (1) din Codul de procedură civilă]. Executarea se va efectua în prezenţa unui reprezentant al direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, a unui psiholog, dacă este cazul, şi cu concursul agenţilor forţei publice Jart. 911 alin. (2) şi (3) din Codul de procedură civilă].
18. Penalitatea stabilită de instanţa de judecată va curge până la momentul îndeplinirii obligaţiei, dar nu poate depăşi 3 luni de la comunicarea încheierii prin care a fost stabilită [art. 912 alin. (1) din Codul de procedură civilă]. Dacă în acest termen, de trei luni, debitorul nu îşi îndeplineşte obligaţia ori este de rea-credinţă şi ascunde minorul în scopul neexecutării, legiuitorul a reglementat o soluţie legislativă severă stabilind o sancţiune mai drastică decât cea a penalităţilor, respectiv debitorul este pasibil a se supune rigorilor legii penale, întrucât executorul judecătoresc va consemna acest fapt şi va sesiza de îndată parchetul de pe lângă instanţa de executare în vederea începerii urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a hotărârii judecătoreşti [art. 912 alin. (2) din Codul de procedură civilă].
19. Prin urmare, din analiza textelor legale menţionate, Curtea observă că legiuitorul a reglementat mai multe măsuri graduale ca intensitate menite să constrângă debitorul să execute obligaţia prevăzută în titlul executoriu, prin intermediul instanţei de judecată. Aplicarea penalităţilor reprezintă un mijloc de constrângere judiciară, o sancţiune pecuniară, care are rolul de a crea debitorului obligaţiei o presiune suplimentară, inclusiv prin acumularea, timp de trei luni, a sumelor datorate pentru întârzierea în executare. După acest termen, legiuitorul a prevăzut o sancţiune mult mai gravă, respectiv constrângerea debitorului cu aplicarea unei sancţiuni penale.
20. Referitor la critica privind posibilitatea de a influenţa comportamentul minorului în sensul de a-l respinge pe părintele care a câştigat procesul, Curtea reţine că legiuitorul a prevăzut în funcţie de vârsta copilului un program de consiliere psihologică pentru o perioadă ce nu poate depăşi 3 luni, la finalizarea căruia psihologul numit de instanţă va întocmi un raport. După primirea raportului executorul judecătoresc va relua procedura executării silite,
21. Având în vedere cele anterior arătate, Curtea reţine că procedura criticată nu încalcă dreptul la un proces echitabil garantat constituţional şi convenţional. Dispoziţiile art. 21 alin, (3) din Constituţie prevăd judecarea proceselor în mod echitabil şi soluţionarea lor într-un termen rezonabil, principiu consfinţit şi de art. 6 paragraful 1 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale. Procesul echitabil constituie o garanţie a principiului egalităţii, iar termenul rezonabil o garanţie a faptului că justiţia asigură realizarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, cu eliminarea tergiversărilor şi a mijloacelor şicanatorii. Or, procedura legală criticată instituie suficiente garanţii pentru asigurarea unui proces echitabil şi a termenului rezonabil.
22. Totodată, Curtea reţine că legiuitorul este în drept să reglementeze măsura aplicării unei sancţiuni penale, având în vedere gravitatea opoziţiei la executare a debitorului, precum şi valorile sociale ocrotite, reglementarea unor sancţiuni specifice conducând la respectarea normelor juridice. Revine instanţelor judecătoreşti competente calificarea încadrării faptei săvârşite, având în vedere trimiterea generică pe care o operează dispoziţiile legale criticate la normele de incriminare incidente în funcţie de specificul situaţiilor.
23. În ceea ce priveşte invocarea dispoziţiilor art. 148 alin. (2) din Constituţie În susţinerea excepţiei, Curtea constată că acestea nu au incidenţă în cauză.
24. Pentru considerentele expuse mai sus, în temeiul art. 146 lit. d) şi ai art. 147 alin. (4) din Constituţie, al art. 1-3, al art. 11 alin. (1) lit. A.d) şi al art. 29 din Legea nr. 47/1992, cu unanimitate de voturi,
CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
În numele legii
DECIDE:
Respinge, ca neîntemeiată, excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Ion Niţă în Dosarul nr. 1.226/198/2014 al Judecătoriei Brezoi şi constată că dispoziţiile art. 910-914 din Codul de procedură civilă sunt constituţionale în raport cu criticile formulate.
Definitivă şi general obligatorie.
Decizia se comunică Judecătoriei Brezoi şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Pronunţată în şedinţa din data de 12 mai 2016.
PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE
AUGUSTIN ZEGREAN
Magistrat-asistent,
Andreea Costin
HOTĂRÂRI ALE GUVERNULUI ROMÂNIEI
GUVERNUL ROMÂNIEI
privind acordarea unor ajutoare de urgenţă
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 28 alin. (1) din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Articol unic. - Se aprobă acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare totală de 945.700 lei din creditele bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice pe anul 2016, pentru sprijinirea unui număr total de 258 de familii şi persoane singure, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre, aflate în situaţii de necesitate cauzate de incendii, inundaţii, alunecări de teren, accidente şi probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.
PRIM-MINISTRU
DACIAN JULIEN CIOLOŞ
Contrasemnează:
Ministrul muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice,
Dragoş-Nicolae Pîslaru
Viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice,
Vasile Dîncu
Ministrul finanţelor publice,
Anca Dana Dragu
Bucureşti, 20 iulie 2016.
Nr. 499.
ANEXĂ
Nr. crt. |
Numele şi prenumele |
Adresă |
Judeţul |
Suma - lei - |
1 |
Nistor Maria |
comuna Hălmăgel, sat Sârbi nr. 8 |
Arad |
10.000 |
2 |
Adeaconiţei Constantin |
comuna Asău, sat Păltiniş |
Bacău |
6.000 |
3 |
Adeaconiţei Elena |
comuna Asău, sat Păltiniş |
Bacău |
5.000 |
4 |
Anghel Zenovia |
municipiul Bacău, str. Alecu Russo nr. 47, bl, 47, sc. C, ap. 2 |
Bacău |
5.000 |
5 |
Apetri Furdui Liviu |
municipiul Bacău, str. Energiei bl. 39, sc. C, ap. 18 |
Bacău |
4.000 |
6 |
Avramescu Elena |
comuna Măgireşti, sat Şesuri, str. Principală nr. 50 |
Bacău |
2.500 |
7 |
Băluţă Petre Iulian |
municipiul Bacău, str. Primăverii nr. 3 |
Bacău |
3.000 |
8 |
Bracău Elionora |
comuna Tamaşi, sat Furnicari |
Bacău |
4.000 |
9 |
Buga Teodora |
comuna Ungureni, sat Bibireşti |
Bacău |
2.500 |
10 |
Ciubotaru Mariana |
comuna Căiuţi, sat Popeni |
Bacău |
3.000 |
11 |
Curluc Ileana |
municipiul Bacău, str. Garofiţei bl. 17, sc. A, ap. 16 |
Bacău |
4.000 |
12 |
Dumitrache Victor |
municipiul Oneşti, str. Republicii bl. 23, sc. A, ap, 3 |
Bacău |
2.500 |
13 |
Hârţopanu Gheorghe |
comuna Zemeş, sat Bolătău, str. Principală nr. 82 |
Bacău |
5.000 |
14 |
Horonceanu Petruţa |
comuna Pârjol, sat Pârjol |
Bacău |
4.000 |
15 |
Jalbă Vasile |
municipiul Oneşti, str. Gheorghe Doja nr. 28 |
Bacău |
3.000 |
16 |
Mocănaşu Constantin |
comuna Pârjol, sat Câmpeni |
Bacău |
5.000 |
17 |
Munteanu Elena |
municipiul Bacău, str. Cornişa Bistriţei, bl. 31, sc. C, ap. 3 |
Bacău |
3.000 |
18 |
Păduraru Luminiţa |
municipiul Bacău, str. 22 Decembrie bl. 32, sc. B, ap. 8 |
Bacău |
3.000 |
19 |
Pîrvu Bamaveta |
municipiul Bacău, str. Aleea Parcului bl. 28, sc. B, ap. 7 |
Bacău |
3.500 |
20 |
Postolescu Dorica |
comuna Măgireşti, sat Şesuri |
Bacău |
3.000 |
21 |
Putinei Sergiu |
oraşul Dărmăneşti, str. Vadului nr. 20 |
Bacău |
2.500 |
22 |
Şova Gâţu Elena |
municipiul Bacău, str. Erou Ciprian Pintea nr. 2, bl. 2, sc. A, ap. 8 |
Bacău |
5.000 |
23 |
Ţuţu Aurica |
comuna Asău, sat Păltiniş |
Bacău |
4.000 |
24 |
Cîrcu Vasile Cristian |
oraşul Năsăud, str. Bistriţei nr. 40 |
Bistriţa-Năsăud |
2.000 |
25 |
Trif Livia |
municipiul Bistriţa, sat Ghinda nr. 122 |
Bistriţa-Năsăud |
20.000 |
26 |
Varga Ramona |
municipiul Bistriţa, sat Sărata nr. 93 |
Bistriţa-Năsăud |
1.500 |
27 |
Baluţă Dumitru |
comuna Surdilă-Greci, sat Horia, str. Mare nr. 12 |
Brăila |
3.000 |
28 |
Corbu Gina |
comuna Viziru, str. Viitorului nr. 3 |
Brăila |
5.000 |
29 |
Borcea Dan Alexandru |
municipiul Braşov, str. Pajurei nr. 34 |
Braşov |
10.000 |
30 |
Borcan Stela |
comuna Cochirleanca, sat Cochirleanca (domiciliul legal) municipiul Buzău, Bd. Stadionului, bl. 26A, ap. 3 (fără forme legale) |
Buzău |
2.500 |
31 |
Coleaşă Elisabeta |
comuna Largu, sat Largu |
Buzău |
3.000 |
32 |
Drăgulin Ştefan |
comuna Gălbinaşi, sat Bentu |
Buzău |
3.000 |
33 |
Dumitru Eugenia |
municipiul Buzău, str. Aurorei nr. 3 |
Buzău |
2.000 |
34 |
Grigore Florica |
comuna Scorţoasa, sat Dâlma |
Buzău |
3.000 |
35 |
Hosu Mara |
municipiul Buzău, str. Păcii nr. 69 A |
Buzău |
2.500 |
36 |
Puiu Filica |
comuna C.A. Rosetti, sat Lunca |
Buzău |
1.000 |
37 |
Sandu Ana |
comuna Scorţoasa, sat Deleni |
Buzău |
3.000 |
38 |
Stancu Maria |
municipiul Râmnicu Sărat, str. Topliceni, bl. 19, ap. 3 |
Buzău |
2.000 |
39 |
Tîrlă Nicolae |
municipiul Buzău, bd. 1 Decembrie 1918, bl. 6I, et. 3, ap. 12 |
Buzău |
2.000 |
40 |
Furtună Dumitru Ionel |
municipiul Reşiţa, str. Sportului, bl. 16, sc. 1, ap. 13 |
Caraş-Severin |
20.000 |
41 |
Paraschiv Olimpia |
comuna Lupşanu, sat Nucetu, str. Ştefan cel Mare nr. 136 |
Călăraşi |
2.000 |
42 |
Gruia Sonia Mădălina |
oraşul Budeşti, str. Voluntari nr. 12 |
Călăraşi |
700 |
43 |
Vasile Marin |
municipiul Călăraşi, str. Macului nr. 80 |
Călăraşi |
1.000 |
44 |
Fotă Va silica |
municipiul Călăraşi, str. Salcâmilor nr. 11 |
Călăraşi |
1.000 |
45 |
Ică Lămîiţa Julieta |
municipiul Călăraşi, str. Progresul nr. 5, bl. 24, sc. 7, ap. 11 |
Călăraşi |
2.000 |
46 |
Oancea Carmen |
municipiul Călăraşi, str. Prelungirea Bucureşti nr. 164 |
Călăraşi |
2.000 |
47 |
Băescu Vasilica |
comuna Tuzla, str. Recoltei nr. 86 |
Constanţa |
2.000 |
48 |
Bădilă Florica |
comuna Cojasca, sat Iazu, str. Mielu lui Grumă nr. 244 |
Dâmboviţa |
1.000 |
49 |
Bărboiu Gheorghe |
comuna Comişani, sat Lazuri nr. 83 |
Dâmboviţa |
10.000 |
50 |
Catinca Niculina |
comuna Măneşti, sat Drăgăeşti-Pământeni nr. 66 |
Dâmboviţa |
1.000 |
51 |
Diţă Nicoleta Livia |
oraşul Găeşti, str. Artei nr. 47 |
Dâmboviţa |
1.000 |
52 |
Doţin Samariteanca |
comuna Costeştii din Vale, sat Costeştii din Vale, str. Curcubeului nr. 115A |
Dâmboviţa |
5.000 |
53 |
Dumitra Luminiţa Maria |
municipiul Târgovişte, str. Zorilor nr. 43 |
Dâmboviţa |
2.500 |
54 |
Gloabă Niculina |
comuna Măneşti, sat Drăgăeşti-Pământeni nr. 92 |
Dâmboviţa |
1.000 |
55 |
Hăncianu Cecilia Cristina |
municipiul Târgovişte, calea Bucureşti nr. 30, bl. N2D, et. 4, ap. 24 |
Dâmboviţa |
6.000 |
56 |
Ilie Viorel |
comuna Cobia, sat Călugăreni nr. 19 |
Dâmboviţa |
2.500 |
57 |
Ioancă Mirel |
comuna Crângurile, sat Voia nr. 88 |
Dâmboviţa |
3.000 |
58 |
Ioniţă Elena |
oraşul Pucioasa, str. Stadionului, bl. 103, ap. 26 |
Dâmboviţa |
5.000 |
59 |
Marin Valerică |
comuna Cobia, sat Mislea nr. 219 |
Dâmboviţa |
5.000 |
60 |
Mihăilă Maria |
comuna Ludeşti, sat Ludeşti nr. 130 |
Dâmboviţa |
4.000 |
61 |
Mocanu Lăcrămioara Florina |
comuna Runcu, sat Bădeni, str. Mocani nr. 8 |
Dâmboviţa |
5.000 |
62 |
Niculescu Raluca Elena |
municipiul Târgovişte, str. Liniştei nr. 3 |
Dâmboviţa |
6.000 |
63 |
Oprea Florin |
comuna Aninoasa, sat Viforâta, str. Sasului nr. 4 |
Dâmboviţa |
15.000 |
64 |
Pascale Gavrilă |
oraşul Fieni, sat Berevoeşti nr. 71 |
Dâmboviţa |
10.000 |
65 |
Pâscoveanu Ovidiu |
comuna Gura Ocniţei, sat Adânca, str. Bucşani nr. 31 |
Dâmboviţa |
2.000 |
66 |
Pîncă Geana |
comuna Măneşti, sat Drăgăeşti-Pământeni nr. 62 |
Dâmboviţa |
1.000 |
67 |
Popa Luminiţa |
municipiul Târgovişte, str. Crăiţelor nr. 6, bl. 3C, ap. 1 |
Dâmboviţa |
5.000 |
68 |
Puiu Alexandru |
comuna Runcu, sat Brebu, str. Plaiul Domnesc nr. 183 |
Dâmboviţa |
1.000 |
69 |
Sandu Teodora Constantina |
comuna Corbii Mari, sat Corbii Mari, calea Găeşti nr. 99 |
Dâmboviţa |
5.000 |
70 |
Stoica Elena |
comuna Măneşti, sat Drăgăeşti-Pământeni nr. 63 |
Dâmboviţa |
5.000 |
71 |
Tănase Mariana |
municipiul Târgovişte, str. Cpt. Tudorică Popescu nr. 43, bl. 39A, sc. C, ap. 26 |
Dâmboviţa |
5.000 |
72 |
Teodorescu Vasilica Victoria |
comuna Malu cu Flori, sat Capu Coastei nr. 134 |
Dâmboviţa |
5.000 |
73 |
Trandafir Niculina |
comuna Gura Foii, sat Făgetu nr. 67 (domiciliul legal), comuna Crângurile, sat Potlogeni (fără forme legale) |
Dâmboviţa |
3.000 |
74 |
Vlaicu Diana Ionela |
municipiul Târgovişte, Bd. Unirii nr. 27, bl. 71, sc. B, et. 4, ap. 64 |
Dâmboviţa |
5.000 |
75 |
Voicu Florina |
comuna Ludeşti, sat Scheiu de Sus nr. 269 |
Dâmboviţa |
2.500 |
76 |
Belea Ionel Sorin |
municipiul Tecuci, str. Lazăr Gheorghe nr. 42C |
Galaţi |
500 |
77 |
Anton Mihăiţă Valentin |
municipiul Giurgiu, str. Plevnei nr. 50 |
Giurgiu |
20.000 |
78 |
Chiripuci Daniela Sofia |
comuna Malu |
Giurgiu |
3.000 |
79 |
Ciobanu Mariea |
comuna Gogoşari, sat Răleşti |
Giurgiu |
2.000 |
80 |
Coman Iuliana |
municipiul Giurgiu, str. Sloboziei, bl. G2, ap. 42 |
Giurgiu |
3.000 |
81 |
Dima Elena |
comuna Călugăreni, sat Hulubeşti |
Giurgiu |
4.000 |
82 |
Dorobanţii Gheorghe |
comuna Crevedia Mare, sat Priboiu |
Giurgiu |
5.000 |
83 |
Dumitru Petrică |
municipiul Giurgiu, str. Soarelui nr. 10 |
Giurgiu |
3.000 |
84 |
Eftimie Rafael Alin |
municipiul Giurgiu, aleea Fabrica de Zahăr, bl. MIC, ap. 28 |
Giurgiu |
2.000 |
85 |
Fieraru Marian |
municipiul Giurgiu, str. Pietrelor nr. 9 |
Giurgiu |
1.000 |
86 |
Hoamea Maricica |
comuna Vedea, str. Trandafirilor nr. 14 |
Giurgiu |
3.000 |
87 |
Ion Pastin |
municipiul Giurgiu, str. Griviţei nr. 128 |
Giurgiu |
1.500 |
88 |
Mandros Gheorghe |
comuna Călugăreni, str. Bucureşti-Giurgiu nr. 212, sc. B, ap. 18 |
Giurgiu |
1.500 |
89 |
Olea Mihaela |
comuna Găujani, sat Pietrişu |
Giurgiu |
2.000 |
90 |
Văduva Maria |
comuna Vedea |
Giurgiu |
1.500 |
91 |
Voiculescu Mariana |
municipiul Giurgiu, str. Baciu nr. 27 |
Giurgiu |
3.000 |
92 |
Bleşcău Maria |
oraşul Novaci, sat Pociovaliştea |
Gorj |
1.000 |
93 |
Diaconescu Elena Loredana |
municipiul Târgu Jiu, Aleea Teilor nr. 8, bl. 8, sc. 2, ap. 20 |
Gorj |
3.000 |
94 |
Glăvan Cătălin |
oraşul Târgu Cărbuneşti, str. Minerilor nr. 16, bl. 9, sc. 1, ap. 7 |
Gorj |
1.500 |
95 |
Sfia Otilia |
comuna Slivileşti, sat Şura, nr. 70 |
Gorj |
5.000 |
96 |
Arghir Albeniţa |
municipiul Deva, str. Zăvoi, bl. 6, ap. 2 |
Hunedoara |
1.000 |
97 |
Buczi Ştefania |
municipiul Deva, Aleea Armatei, bl. 8, sc. 1, et. 3, ap. 14 |
Hunedoara |
5.000 |
98 |
Cozac Ionel |
comuna Toteşti, sat Toteşti nr. 79 |
Hunedoara |
5.000 |
99 |
Koskodar Elena |
oraşul Uricani, Aleea Brazilor, bl. 64, sc. 1, ap. 13 |
Hunedoara |
3.000 |
100 |
Varga Mirela Adina |
municipiul Hunedoara, str. Mureşului nr. 15, bl. G2, sc. A, ap. 88 |
Hunedoara |
1.000 |
101 |
Zbora Sorinel |
comuna Bretea Română, sat Covragiu nr. 25 |
Hunedoara |
1.000 |
102 |
Ciocănea Mariana |
municipiul Slobozia, str. Matei Basarab, bl. G, sc. A, ap. 14 |
Ialomiţa |
5.000 |
103 |
Creţu Camelia |
municipiul Slobozia, str. Cosminului nr. 8, bl. 14, sc. A, ap. 2 |
Ialomiţa |
6.000 |
104 |
Dinu Carmen Daniela |
municipiul Slobozia, str. Vânători nr. 1, bl. 33, sc. B, ap. 16 |
Ialomiţa |
6.000 |
105 |
Dulgherii Mădălin |
municipiul Feteşti, str. Libertăţii nr. 3 |
Ialomiţa |
6.000 |
106 |
Florea Mihaela |
comuna Ograda, str. Ioan Slavici nr. 25 |
Ialomiţa |
6.000 |
107 |
Gheorghe Aneta |
municipiul Feteşti, str. Apelor nr. 11 |
Ialomiţa |
5.000 |
108 |
Marcu Sorin Ionuţ |
municipiul Feteşti, str. Libertăţii nr. 8 |
Ialomiţa |
5.000 |
109 |
Pavel Aurora |
comuna Ion Roată, sat Broşteni, str. Rozelor nr. 12 |
Ialomiţa |
4.000 |
110 |
Tătăruş Stan |
comuna Traian, str. Independenţei nr. 260 |
Ialomiţa |
5.000 |
111 |
Angheluţă Mihaela Liliana |
municipiul Iaşi, str. Decebal nr. 1, bl. Cantemir, et. 2, ap. 53 |
Iaşi |
1.000 |
112 |
Bacinschi Maria |
comuna Mogoşeşti, sat Mânjeşti |
Iaşi |
2.500 |
113 |
Bîbirig Daniela |
municipiul Iaşi, calea Galata nr. 22, bl. E2B, sc. C, ap. 4 |
Iaşi |
23.000 |
114 |
Guzgă Simona Lenuţa |
comuna Tansa, sat Suhuleţ |
Iaşi |
5.000 |
115 |
Ilaşcu Virgil |
municipiul Iaşi, bd. Poitiers nr. 53, bl. G2, tr. 2, et. 1, ap. 8 |
Iaşi |
5.000 |
116 |
Moisei Ion |
comuna Ţibana, sat Alexeni |
Iaşi |
2.000 |
117 |
Onălău Gheorghiţă |
oraşul Podu Iloalei, sat Scobâiţeni nr. 179 |
Iaşi |
5.000 |
118 |
Onălău Profira |
oraşul Podu Iloalei, sat Scobâiţeni nr. 193 |
Iaşi |
5.000 |
119 |
Radu Radu Ionel |
municipiul Iaşi, str. Decebal nr. 1, bl. Cantemir, et. 2, ap. 57 |
Iaşi |
2.500 |
120 |
Tănase Mariana |
comuna Mironeasa, sat Mironeasa |
Iaşi |
3.000 |
121 |
Costache Marian |
comuna Ştefăneştii de Jos, sat Ştefăneştii de Jos |
Ilfov |
9.000 |
122 |
Ion Mariana Nicoleta |
comuna Nuci, sat Micşuneşti-Moară, str. Ograda nr. 29 |
Ilfov |
2.000 |
123 |
Lixandru Constantin |
oraşul Voluntari, str. Gheorghe Doja nr. 62C |
Ilfov |
3.000 |
124 |
Lupan Ioana |
oraşul Voluntari, str. Ion Fonaghi nr. 18 |
Ilfov |
7.000 |
125 |
Nicolae Elena |
oraşul Voluntari, str. Gheorghe Doja nr. 183 |
Ilfov |
5.000 |
126 |
Stoican Violeta |
comuna Petrăchioaia, sat Petrăchioaia, str. Cireşului nr. 576 |
Ilfov |
4.000 |
127 |
Cordoş Olivia |
comuna Sânpetru de Câmpie, sat Sângeorgiu de Câmpie nr. 124 |
Mureş |
9.500 |
128 |
Tokes Etelka |
comuna Găieşti, sat Adrianu Mic nr. 36 |
Mureş |
10.500 |
129 |
Costea Petru |
municipiul Târgu Mureş, str. Cutezanţei nr. 16 |
Mureş |
9.500 |
130 |
Archip Neculai |
comuna Ţibucani, sat Ţibucani |
Neamţ |
3.000 |
131 |
Băcăoanu Simona |
comuna Tămăşeni, sat Adjudeni |
Neamţ |
3.000 |
132 |
Chişor Catrina |
comuna Taşca, sat Hamzoaia |
Neamţ |
1.000 |
133 |
Ciucanu Maria |
comuna Hangu, sat Buhalniţa |
Neamţ |
4.500 |
134 |
Constantin Valeria |
comuna Mărgineni, sat Mărgineni |
Neamţ |
4.500 |
135 |
Enache Vasile |
comuna Ştefan cel Mare, sat Ghigoieşti |
Neamţ |
4.000 |
136 |
Fârţigu Elena Sanda |
comuna Hangu, sat Buhalniţa |
Neamţ |
3.000 |
137 |
Feraru Elena Claudia |
municipiul Piatra-Neamţ, str. Izvoare, bl. H16, ap. 12 |
Neamţ |
3.500 |
138 |
Gălbează Lăcrămioara |
comuna Pipirig, sat Leghin, str. Cerdăriei nr. 53 |
Neamţ |
4.000 |
139 |
Kraus Dănuţ |
comuna Gârcina, sat Almaş, str. Almaşului nr. 70 |
Neamţ |
2.000 |
140 |
Marcu Gabriela |
comuna Pipirig, sat Dolheşti, str. Sondei nr. 131 |
Neamţ |
2.500 |
141 |
Mosor Ecaterina |
oraşul Târgu Neamţ, str. Ozanei nr. 4 |
Neamţ |
4.500 |
142 |
Munteanu Cristinel |
comuna Petricani, sat Ţolici |
Neamţ |
2.500 |
143 |
Negrii Elena |
comuna Războieni, sat Borşeni |
Neamţ |
4.000 |
144 |
Olaru Cojoc Niculina |
municipiul Piatra-Neamţ, str. Izvoare, vila 9, et. 1, ap. 3 |
Neamţ |
5.000 |
145 |
Popovici Olimpia |
comuna Pipirig, sat Stânca, str. Romanului nr. 163 |
Neamţ |
2.000 |
146 |
Segneanu Elena |
comuna Stăniţa, sat Ghidion |
Neamţ |
5.000 |
147 |
Tănăselea Anelea |
comuna Ţibucani, sat Davideni |
Neamţ |
4.500 |
148 |
Troncea Puiu-Costel |
municipiul Piatra-Neamţ, str. Izvoare, vila 23, ap. 1 |
Neamţ |
3.000 |
149 |
Ursache Ana-Geanina |
comuna Vânâtori-Neamţ, sat Vânători-Neamţ, str. Ozana nr. 306 |
Neamţ |
3.500 |
150 |
Vlaicu Ionela Aura |
comuna Bodeşti, sat Bodeşti |
Neamţ |
2.500 |
151 |
Bădică Emilia |
oraşul Potcoava, sat Valea Merilor, str. Şoimului nr. 45 |
Olt |
2.000 |
152 |
Dogaru Sanda Mariana |
comuna Seaca, sat Seaca |
Olt |
3.000 |
153 |
Moraru Sorina |
comuna Sprâncenata, sat Frunzaru, str. Pinului nr. 26 |
Olt |
4.000 |
154 |
Şindilă Florica |
comuna Găneasa, sat Găneasa |
Olt |
3.000 |
155 |
Troceanu Ionel |
oraşul Piatra-Olt, sat Piatra, str. Unirii nr. 20 |
Olt |
5.000 |
156 |
Dan Gabriel Ştefan |
municipiul Ploieşti, str. Cătinei nr. 5, bl. 27 A, et. 2, ap. 52 |
Prahova |
3.000 |
157 |
Dragomir Vasile Paul |
comuna Brazi, sat Popeşti, str. Vişinilor nr. 22 |
Prahova |
5.000 |
158 |
Matei Daniel |
oraşul Vălenii de Munte, str. George Enescu nr. 20 A |
Prahova |
3.000 |
159 |
Popescu Daniel Nicolae |
oraşul Vălenii de Munte, str. N. Iorga nr. 56, bl. B10, sc. B, ap. 19 |
Prahova |
5.000 |
160 |
Savu Gheorghe Cătălin |
comuna Ceraşu, sat Slon nr. 380 B |
Prahova |
5.000 |
161 |
Traşcă George Romulus |
oraşul Mizil, str. Valea Jiului nr. 29 |
Prahova |
5.000 |
162 |
Vasilescu Antim |
comuna Şotrile, sat Seciuri nr. 144 |
Prahova |
5.000 |
163 |
Alecuşan Vasilica |
municipiul Sibiu, str. Aurarilor nr. 10 |
Sibiu |
10.000 |
164 |
Bălăcescu Elena Nicoleta |
municipiul Sibiu, str. Henri Coandă nr. 57, bl. 12, ap. 113 |
Sibiu |
3.000 |
165 |
Faur Viorica |
comuna Gura Râului, nr. 1171 |
Sibiu |
3.000 |
166 |
Negrea Alina |
municipiul Sibiu, str. Tribunei nr. 7 |
Sibiu |
10.000 |
167 |
Paştiu Virgil |
municipiul Sibiu, str. Macaralei nr. 17 |
Sibiu |
1.500 |
168 |
Airinei Loredana Elena |
comuna Adâncată |
Suceava |
5.000 |
169 |
Chiforeanu Rodica |
comuna Pojorâta, sat Valea Putnei nr. 26 |
Suceava |
5.500 |
170 |
Covrig Georgeta Mariana |
municipiul Câmpulung Moldovenesc. str. Molidului nr. 6, sc. B, ap. 33 |
Suceava |
1.500 |
171 |
Donisan Mărioara |
municipiul Suceava, str. 28 Noiembrie nr. 12 |
, Suceava |
3.000 |
172 |
Florea Simeon Marian |
oraşul Şiret. str. Sucevei nr. 48 |
Suceava |
2.000 |
173 |
Huţuleac Volosciuc Lucian Vasile |
municipiul Suceava, str. Lalelelor nr. 4, bl. 92A, sc. A, ap. 3 |
Suceava |
8.500 |
174 |
Ionescu Valtraute |
municipiul Câmpulung Moldovenesc. Calea Bucovinei nr. 92 |
Suceava |
4.500 |
175 |
Măntăluţă Veronel |
municipiul Suceava, str. Gării nr. 21, bl. A2, sc. A, et. 2. ap. 11 |
Suceava |
2.000 |
176 |
Mireuţă Spiridon |
comuna Pârteştii de Jos nr. 267 |
Suceava |
5.000 |
177 |
Moroşan Dragoş |
municipiul Suceava, str. Dimitrie Cantemir nr. 5, bl. 2, sc. A, ap. 10 |
Suceava |
1.500 |
178 |
Munga-Pîţu Melu |
comuna Comăneşti, sat Humoreni |
Suceava |
1.500 |
179 |
Pădurean Aurel |
comuna Baia, str. Nicolae Stoleru nr. 15 |
Suceava |
1.000 |
180 |
Popoveniuc Mircea |
comuna Bălcăuţi, sat Negostina nr. 376 |
Suceava |
10.000 |
181 |
Zlotariu Mărioara |
municipiul Suceava, str. Grigore Alexandru Ghica nr. 9, ap. 1 |
Suceava |
500 |
182 |
Stafie Valentina |
municipiul Turnu Măgurele, str. 1907, bl. C10, sc. 1, ap. 10 |
Teleorman |
4.000 |
183 |
Tomescu Claudia |
municipiul Turnu Măgurele, str. Victoriei, bl. M3, sc. B, ap. 24 |
Teleorman |
3.000 |
184 |
Tomescu Liliana |
municipiul Turnu Măgurele, str. Pompierilor, bl. M2, sc. B, ap. 21 |
Teleorman |
3.000 |
185 |
Ţăcălău Valentin |
municipiul Turnu Măgurele, str. 1907, bl. A11, sc. A, ap. 4 |
Teleorman |
3.000 |
186 |
Văduva Marian |
comuna Orbească, sat Orbească de Sus |
Teleorman |
2.500 |
187 |
Bolohan Cristinel Petrică Doru |
municipiul Vaslui, str. Huşului nr. 53 A |
Vaslui |
3.000 |
188 |
Cracea Ciprian Vasilică |
oraşul Negreşti, str. Decebal nr. 59 |
Vaslui |
10.000 |
189 |
Lazăr Lenuţa |
municipiul Bârlad, aleea Parc nr. 29, bl. D5, sc. A, ap. 2 |
Vaslui |
3.500 |
190 |
Munteanu Vasile Ovidiu |
comuna Todireşti, sat Huc |
Vaslui |
5.000 |
191 |
Obreja Alina Loredana |
municipiul Bârlad, str. Octavian Goga nr. 6 |
Vaslui |
5.000 |
192 |
Popa Focşa Gheorghe |
comuna Costeşti, sat Costeşti |
Vaslui |
3.500 |
193 |
Prisecaru Sava |
comuna Coroieşti, sat Hreasca |
Vaslui |
4.000 |
194 |
Şerban Neculai |
comuna Băcani, sat Băltăţeni |
Vaslui |
5.000 |
195 |
Barbu Florian Dănuţ |
comuna Budeşti, sat Racoviţa |
Vâlcea |
1.500 |
196 |
Barbu Victor Nicolae |
comuna Budeşti, sat Racoviţa |
Vâlcea |
1.500 |
197 |
Belciu Silvica Marioara |
comuna Măldăreşti, sat Măldăreştii de Jos |
Vâlcea |
5.000 |
198 |
Bercea Gheorghe |
comuna Budeşti |
Vâlcea |
1.500 |
199 |
Buda Nicolae |
municipiul Râmnicu Vâlcea, str. Henri Coandă nr. 29, bl. S5, sc. A, ap. 8 |
Vâlcea |
7.000 |
200 |
Ciobanu Elena |
comuna Budeşti, sat Racoviţa |
Vâlcea |
1.500 |
201 |
Fira Floarea |
comuna Budeşti |
Vâlcea |
1,500 |
202 |
Ghioca Gheorghe Constantin |
comuna Budeşti, sat Racoviţa |
Vâlcea |
1.500 |
203 |
Gurgu Magdalena |
comuna Budeşti, sat Racoviţa |
Vâlcea |
1.500 |
204 |
Ilie Florin |
comuna Lungeşti, sat Gănţulei |
Vâlcea |
1.000 |
205 |
Jianu Ion Gheorghe |
comuna Budeşti, sat Linia |
Vâlcea |
1.500 |
206 |
Jianu Marian Iacob |
comuna Budeşti, sat Linia |
Vâlcea |
1.500 |
207 |
Lupu Relu |
comuna Bărbăteşti, sat Bodeşti |
Vâlcea |
2.000 |
208 |
Mânu Ioana |
comuna Budeşti |
Vâlcea |
1,500 |
209 |
Matei Elena |
comuna Scundu, sat Scundu |
Vâlcea |
1.500 |
210 |
Odică Lenuţa |
comuna Scundu, sat Scundu |
Vâlcea |
500 |
211 |
Orleanu Constantin |
comuna Lungeşti, sat Stăneşti Lunca |
Vâlcea |
1.000 |
212 |
Popescu Mariana Nicoleta |
comuna Budeşti, sat Linia |
Vâlcea |
1,500 |
213 |
Puiu Valerian |
comuna Budeşti, sat Linia |
Vâlcea |
1.500 |
214 |
Sanda C. Dumitru |
comuna Budeşti, sat Racoviţa |
Vâlcea |
1.500 |
215 |
Sandu Elena Claudia |
municipiul Râmnicu Vâlcea, str. Gen. Magheru nr. 8, bl. S1, sc. A, ap, 7 |
Vâlcea |
5.000 |
216 |
Stroie Carmen Mariana |
municipiul Râmnicu Vâlcea, str. Mihai Eminescu nr. 26, bl. B14, sc. B, ap. 16 (domiciliul legal), comuna Budeşti (fără forme legale) |
Vâlcea |
1.500 |
217 |
Strale Ioan Elvis |
municipiul Râmnicu Vâlcea, str. Mihai Eminescu nr. 26, bl. B14, sc. B, ap. 16 (domiciliul legal), comuna Budeşti (fără forme legale) |
Vâlcea |
1.500 |
218 |
Ştefan Valerian |
comuna Lungeşti, sat Gănţulei |
Vâlcea |
1.000 |
219 |
Tănăsescu Elena |
oraşul Băbeni, str. Petrolului nr. 35 |
Vâlcea |
1.500 |
220 |
Tîrtău Ioana |
comuna Budeşti, sat Racoviţa |
Vâlcea |
1.500 |
221 |
Vasile Ileana Violeta |
comuna Lungeşti, sat Lungeşti |
Vâlcea |
1.000 |
222 |
Andoni Victor |
municipiul Focşani, str. 1 Decembrie 1918 nr. 17, ap. 11 |
Vrancea |
7.000 |
223 |
Bălan Şerbana |
comuna Gura Caliţei, sat Lacul lui Baban |
Vrancea |
4.000 |
224 |
Besnea Victoria |
municipiul Focşani, str. Ulmului, bl. 5, et. 2, sc. 1, ap. 14 |
Vrancea |
6.000 |
225 |
Cristea Teodor |
comuna Chiojdeni, sat Mera |
Vrancea |
1.500 |
226 |
Moroş Nicu |
comuna Vizantea-Livezi, sat Vizantea Mănăstirească |
Vrancea |
8.000 |
227 |
Norocea Margareta |
comuna Vidra, sat Vidra |
Vrancea |
7.000 |
228 |
Vlad Maria |
municipiul Focşani, Bd. Unirii nr. 37, bl. 37, sc. 1, et. 6, ap. 25 |
Vrancea |
5.000 |
229 |
Antoche Victoraş |
aleea Teiul Doamnei nr. 2, bl. 20, sc. A, et. 7, ap. 36, sector 2 (domiciliul legal), str. Măgura Văii nr. 28, sector 2 (fără forme legale) |
Bucureşti |
5.000 |
230 |
Apetrei Ionel |
Calea Rahovei nr. 284, sector 5 (domiciliul legal), str. Hambarului nr. 12A, Căminul nr. 1, ap. 11, sector 2 (fără forme legale) |
Bucureşti |
1.000 |
231 |
Badea Laurenţia |
str. Dezrobirii nr. 40, bl. 08, sc. 1, et. 7, ap. 43, sector 6 |
Bucureşti |
1.500 |
232 |
Barbu Ioana |
şos. Odăi nr. 3-5, bl. OD8, et. 1, ap. 6, sector 1 |
Bucureşti |
2.000 |
233 |
Braşoveanu Jeni |
str. Popa Ştefan nr. 18, et. 1, sector 5 |
Bucureşti |
1.500 |
234 |
Cazan Florica |
str. Arh. Ion Berindei nr. 12, bl. 60, ap. 107, sector 2 |
Bucureşti |
1.000 |
235 |
Creţeanu Florentina |
str. Cap. Ilina nr. 6, bl. 14, sc. 3, et. 1, ap. 105, sector 5 |
Bucureşti |
3.000 |
236 |
Drăgoi Tudoriţa |
bd. Theodor Pallady nr. 23, bl. V10, sc. A, ap. 6, sector 3 |
Bucureşti |
2.000 |
237 |
Dumitru Dorina |
str. Samuil Vulcan nr. 19, sc. 1, et. 1, ap. 3, sector 5 |
Bucureşti |
1.000 |
238 |
Duţu Elena |
intr. Nadeş nr. 2, sector 1 |
Bucureşti |
1.000 |
239 |
Gargalîc Dumitru Iulian |
Aleea Livezilor nr. 41, bl. 34, sc. 1, et. 1, ap. 33, sector 5 |
Bucureşti |
1.500 |
240 |
Gheba Dochia |
str. Topolovăţ nr. 10, bl. TD21, et. 4, ap. 29, sector 6 (domiciliul legal), str. Scriitor Ion Popa nr. 33-35, sector 6 (fără forme legale) |
Bucureşti |
1.000 |
241 |
Gheorghilă Marian |
aleea Voievod Alexandru Moruzzi nr. 8, bl. V58, sc. A, ap. 17, sector 3 |
Bucureşti |
1.000 |
242 |
Grigore Ecaterina |
str. Tortoman nr. 11, sector 5 (domiciliul legal), str. Poenaru Vasile nr. 37, sector 5 (fără forme legale) |
Bucureşti |
1.000 |
243 |
Grigore Niculae |
Calea Rahovei nr. 338, bl. 37, sc. 2, et. 4, ap. 110, sector 5 |
Bucureşti |
1.500 |
244 |
Huţanu Virginei |
str. Iacob Andrei nr. 31, bl. 5, sc. 1, et. 3, ap. 57, sector 5 |
Bucureşti |
1.000 |
245 |
Ilie Alexandra Elena |
bd. 1 Decembrie 1918 nr. 15A, bl. T2, sc. 1, ap. M25, sector 3 |
Bucureşti |
5.000 |
246 |
Marin Gabriel |
str. Dr. Ernest Djuvara nr. 1, ap. 1, sector 6 (domiciliul legal), str. Valea Călugărească nr. 14, bl. 2, sc. A, ap. 3, sector 6 (fără forme legale) |
Bucureşti |
1.000 |
247 |
Niţu Ghiorghe |
bd. Alexandru Obregia nr. 22A, bl. I330, sc. B, et. 7, ap. 71, sector 4 |
Bucureşti |
1.500 |
248 |
Oprea Neaga |
str. Alexandru Papiu Ilarian nr. 6, bl, 42, sc. 3, et. 5, ap. 81, sector 3 |
Bucureşti |
1.500 |
249 |
Panţuş Veronica |
aleea Ciceu nr. 5, bl. 5B, sc. 1, et. 2, ap. 55, sector 4 (domiciliul legal), str. Cristea Răducanu nr. 8, bl. 8B, et. 1, ap. 16, sector 5 (fără forme legale) |
Bucureşti |
1.500 |
250 |
Popescu Reghina |
str. Constantin Brâncuşi nr. 11, bl, D16, sc. 4, et. 8, ap. 156, sector 3 |
Bucureşti |
1.000 |
251 |
Roşu Petruţa |
str. Patrioţilor nr. 7, bl. PM.6, sc. A, et. 7, ap. 30, sector 3 |
Bucureşti |
1.500 |
252 |
Sanda Mariana |
str. Negostina nr. 74A, sector 3 (domiciliul legal), str. Lugojana nr. 12, bl. 15C, sc. 2, et. 7, ap. 96, sector 3 (fără forme legale) |
Bucureşti |
4.000 |
253 |
Scarlat Ioana |
str. Dunavăţ nr. 16, bl. 60 A, sc. 1, parter, ap. 2, sector 5 |
Bucureşti |
800 |
254 |
Stancu Ecaterina |
Drumul Binelui nr. 30, bl. T5, et. 2, ap. 31, sector 4 |
Bucureşti |
1.000 |
255 |
Teutoc Leon |
str. Someşului nr. 8, sector 1 (domiciliul legal), str. Chiti la Triaj nr. 14, sector 1 (fără forme legale) |
Bucureşti |
700 |
256 |
Vasile Petre |
str. Uranus nr. 109, ap. 2, sector 5 |
Bucureşti |
500 |
257 |
Vasile Stelian |
calea Giuleşti nr. 535, sector 6 |
Bucureşti |
1.000 |
258 |
Vizante Elisabeta |
str. Orşova nr. 8, bl. F1, sc. 1, et. 2, ap. 12, sector 6 |
Bucureşti |
1.500 |
|
TOTAL |
|
945.700 |
ACTE ALE ORGANELOR DE SPECIALITATE ALE ADMINISTRAŢIEI PUBLICE CENTRALE
MINISTERUL EDUCAŢIEI NAŢIONALE ŞI CERCETĂRII ŞTIINŢIFICE
privind structura anului şcolar 2016-2017
În temeiul art. 94 alin. (2) lit. r) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 44/2016 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, cu modificările şi completările ulterioare,
ministrul educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice emite prezentul ordin.
Art. 1. - (1) Anul şcolar 2016-2017 are 35 de săptămâni de cursuri, însumând 169 de zile lucrătoare.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), se stabilesc următoarele:
a) pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie în data de 26 mai 2017;
b) pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie în data de 9 iunie 2017;
c) pentru clasele din învăţământul liceal - filiera tehnologică, cu excepţia claselor terminale, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare;
d) pentru clasele din învăţământul profesional, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare;
e) pentru învăţământul special - clasele a IX-a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, durata cursurilor este de 37 de săptămâni, însumând 179 de zile lucrătoare;
f) stagiile de pregătire practică pentru care au optat absolvenţii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologică, cuprind 720 de ore care se desfăşoară în perioada propusă de unitatea de învăţământ organizatoare şi aprobată de inspectoratul şcolar, conform structurii anului şcolar, cu respectarea vacanţelor;
g) pentru învăţământul postliceal (şcoală postliceală şi şcoală de maiştri), durata cursurilor este cea stabilită prin planurile - cadru de învăţământ în vigoare.
Art. 2. - Anul şcolar 2016-2017 începe pe data de 1 septembrie 2016, se încheie pe data de 31 august 2017 şi se structurează pe două semestre, după cum urmează:
Semestrul I are 19 săptămâni dispuse în perioada
12 septembrie 2016 - 3 februarie 2017.
Cursuri - luni, 12 septembrie 2016 - vineri, 23 decembrie 2016
în perioada 29 octombrie-6 noiembrie 2016, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă.
Vacanţa de iarnă - sâmbătă, 24 decembrie 2016 - duminică, 8 ianuarie 2017
Cursuri - luni, 9 ianuarie 2017 - vineri, 3 februarie 2017
Vacanţa intersemestrială - sâmbătă, 4 februarie 2017 - duminică, 12 februarie 2017
Semestrul al II-lea are 16 săptămâni dispuse în perioada
13 februarie 2017 - 16 iunie 2017.
Cursuri - luni, 13 februarie 2017 - vineri, 14 aprilie 2017
Vacanţa de primăvară - miercuri, 19 aprilie 2017 - duminică, 30 aprilie 2017
Cursuri - marţi, 2 mai 2017 - vineri, 16 iunie 2017
Vacanţa de vară - sâmbătă, 17 iunie 2017 - duminică, 10 septembrie 2017
Art. 3.- În zilele libere prevăzute de lege nu se organizează cursuri.
Art. 4. - Unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor marca prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie - Ziua internaţională a educaţiei, ziua de 5 iunie - Ziua învăţătorului şi 1 iunie -Ziua copilului, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar.
Art. 5. - (1) Programul naţional „Şcoala altfel” este structurat după cum urmează: o perioadă de 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ, în intervalele următoare:
- pentru învăţământul preşcolar şi primar:
- 21 noiembrie 2016 - 2 decembrie 2016
- 27 februarie 2017 - 31 martie 2017
- 15 mai 2017 - 9 iunie 2017
- pentru învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal:
- 17 octombrie 2016 - 2 decembrie 2016
- 27 februarie 2017 - 31 martie 2017
- 15 mai 2017 - 9 iunie 2017
(2) Intervalul aferent programului „Şcoala altfel” nu coincide cu perioada tezelor semestriale.
Art. 6. - Lucrările semestriale/Tezele se susţin la Finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin 3 săptămâni înainte de finalul semestrului.
Art. 7. - Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, de regulă, în perioada vacanţei de primăvară, conform calendarului olimpiadelor naţionale şcolare.
Art. 8. - (1) în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar stabilite prin prezentul ordin.
(2) Solicitarea de modificare a structurii anului şcolar se face după consultarea consiliului reprezentativ al părinţilor din unitatea/unităţile de învăţământ respectivă/respective.
(3) Aprobarea modificării structurii anului şcolar, menţionată la alin. (1), se acordă în condiţiile asigurării unui număr de zile de cursuri cel puţin egal cu cel stabilit la art. 1, precum şi a posibilităţii ca toţi elevii să participe, fără restricţii, la examenele şi evaluările naţionale: evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a, examenul de bacalaureat, examenele de certificare a competenţelor profesionale, examenele de atestare a competenţelor, examenele de absolvire.
Art. 9. - Calendarul examenelor/evaluărilor naţionale, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare/atestare a calificării profesionale/a competenţelor, precum şi calendarul admiterii în clasa a IX-a se aprobă prin ordine distincte ale ministrului educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice.
Art. 10. - Direcţia generală învăţământ preuniversitar, Direcţia minorităţi, Direcţia generală management şi resurse umane, inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, precum şi conducerile unităţilor de învăţământ duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. 11. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice,
Mircea Dumitru
Bucureşti, 20 iulie 2016.
Nr. 4.577.
ACTE ALE AUTORITĂŢII NAŢIONALE DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL ENERGIEI
AUTORITATEA NAŢIONALA DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL ENERGIEI
pentru aprobarea Metodologiei privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţelor de furnizare a gazelor naturale
Având în vedere prevederile art. 140 alin. (2) lit. a), ale art. 143 alin. (1) lit. q) şi alin. (3) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare,
în temeiul prevederilor art. 5 alin. (1) lit. c) şi ale art. 10 alin. (1) lit. q) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2012,
preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite următorul ordin:
Art. 1. - Se aprobă Metodologia privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 2. - Titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale au obligaţia de a constitui în depozitele de înmagazinare subterană un stoc minim de gaze naturale, în fiecare an „n”, până la data de 31 octombrie inclusiv.
Art. 3. - Titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale îşi îndeplinesc obligaţia privind constituirea stocului minim de gaze naturale prin:
a) înmagazinarea gazelor naturale în nume propriu, prin încheierea de contracte de înmagazinare subterană a gazelor naturale cu unul dintre titularii licenţei de operare a sistemelor de înmagazinare subterană a gazelor naturale; şi/sau
b) încheierea, până la data de 31 octombrie a fiecărui an, de contracte de vânzare-cumpărare ce au ca obiect cantităţi de gaze naturale provenite din depozitele de înmagazinare subterană a gazelor naturale, înmagazinate de un alt titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale; şi/sau
c) încheierea de contracte de mandat cu un alt titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale, în vederea înmagazinării gazelor naturale.
Art. 4. - Până la data de 20 noiembrie a anului în curs, titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale au obligaţia de a transmite direcţiei de specialitate din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei contractele menţionate la art. 3, încheiate în vederea îndeplinirii obligaţiei de stoc minim de către fiecare titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale.
Art. 5. - (1) Pentru anul 2016, data publicării deciziei preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei privind stabilirea nivelului stocului minim de gaze naturale aferent fiecărui titular al licenţei de furnizare de gaze naturale pentru fiecare categorie de clienţi finali din portofoliul acestuia este data de 1 august 2016.
(2) Decizia prevăzută la alin. (1) are la bază lista iniţială privind stocul minim de gaze naturale pe care fiecare titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale are obligaţia de a-l constitui în depozitele de înmagazinare subterană până la data de 31 octombrie 2016, publicată pe pagina de internet a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei în data de 16 martie 2016, şi modificările portofoliilor de clienţi până la data de 16 martie 2016, comunicate în baza Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 14/2015 pentru aprobarea Metodologiei privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale şi pentru titularii licenţelor de operare a sistemelor de transport al gazelor naturale.
Art. 6. - Titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale, precum şi direcţiile de specialitate din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. 7. - La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 14/2015 pentru aprobarea Metodologiei privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale şi pentru titularii licenţelor de operare a sistemelor de transport al gazelor naturale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 181 din 17 martie 2015.
Art. 8. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,
Niculae Havrileţ
Bucureşti, 19 iulie 2016.
Nr. 35.
ANEXĂ
METODOLOGIE
privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale
CAPITOLUL I
Dispoziţii generale
Art. 1. - Prezenta metodologie are ca scop stabilirea modalităţii în care se determină anual nivelul stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţei de furnizare a gazelor
naturale care au în portofoliu clienţi finali, pe care aceştia au obligaţia să îl constituie în depozitele de înmagazinare subterană în fiecare an, astfel încât să fie asigurată alimentarea cu gaze naturale a clienţilor finali în condiţii de continuitate şi siguranţă.
Art. 2. - Prezenta metodologie se aplică titularilor licenţelor de furnizare de gaze naturale care au în portofoliu clienţi finali.
CAPITOLUL II
Determinarea nivelului stocului minim de gaze naturale
Art. 3. - (1) Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei determină anual nivelul stocului minim de gaze naturale la nivel naţional, stabileşte obligaţiile de constituire a stocului minim de gaze naturale ce revin fiecărui titular de licenţă de furnizare de gaze naturale, precum şi procentul aferent fiecărei categorii de clienţi finali, pentru care aceştia trebuie să constituie stoc minim, rezultat din aplicarea metodologiei, monitorizează şi verifică îndeplinirea obligaţiei de constituire a stocului minim de gaze naturale de către aceştia.
(2) Stocul de gaze naturale se exprimă în MWh, se stabileşte pentru fiecare titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale în baza cantităţilor de gaze naturale efectiv furnizate fiecărei categorii de clienţi finali din portofoliul propriu în anul anterior celui pentru care se stabileşte stocul de gaze naturale şi este ajustat, după caz, cu toate modificările de portofoliu de clienţi finali survenite în perioada pentru care s-a recalculat stocul minim.
Art. 4. - La determinarea nivelului stocului minim de gaze naturale la nivel naţional care urmează a fi constituit în anul „n” şi a defalcării acestuia pe fiecare titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale şi pe fiecare categorie de clienţi finali se iau în considerare următoarele elemente:
a) consumul de gaze naturale înregistrat la nivel naţional în perioada 1 octombrie anul „n-2”- 31 martie anul „n-1”, defalcat pe următoarele categorii de clienţi finali: clienţi casnici, producători de energie termică, numai pentru cantităţile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice destinate consumului populaţiei, şi clienţi noncasnici;
b) consumul de gaze naturale înregistrat la nivel naţional în perioada 1 aprilie anul „n-1” - 30 septembrie anul „n-1”, defalcat pe categoriile de clienţi finali prevăzute la lit. a);
c) cantităţile de gaze naturale efectiv livrate de către titularii licenţelor de furnizare a gazelor naturale către clienţii finali din portofoliul propriu în anul „n-1”, defalcate pe categoriile de clienţi finali prevăzute la lit. a);
d) procentul corespunzător ponderii consumului fiecărei categorii de clienţi finali prevăzute la lit. a) din portofoliul fiecărui titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale în consumul naţional total ai categoriei respective de clienţi finali în anul „n-1”.
Art. 5. - (1) Nivelul stocului minim de gaze naturale la nivel naţional aferent unui an „n” se stabileşte astfel încât să fie echivalent cu cel puţin 25% din consumul total de gaze naturale al clienţilor finali înregistrat în perioada 1 octombrie anul „n-2” - 31 martie anul „n-1”,
(2) Stocul minim de gaze naturale la nivel naţional determinat conform prevederilor alin. (1) va fi defalcat pe categoriile de clienţi finali menţionate la art. 4 fit. a) în funcţie de ponderea creşterii consumului de gaze naturale al fiecărei categorii de clienţi finali în perioada 1 octombrie anul „n-2” - 31 martie anul „n-1” faţă de consumul aceleiaşi categorii înregistrat în perioada 1 aprilie anul „n-1” - 30 septembrie anul „n-1” în creşterea consumului total de gaze naturale al clienţilor finali înregistrată în aceeaşi perioadă.
(3) Stocul minim de gaze naturale la nivel naţional aferent fiecărei categorii de clienţi finali prevăzute la art. 4 lit. a) se determină după formula:
unde:
SQ/PET/NC - stocul de gaze naturale corespunzător fiecărei categorii de clienţi finali prevăzute la art. 4 lit. a);
ST - stocul minim de gaze naturale la nivel naţional;
QextC/PET/NC - cantitatea de gaze naturale consumată în perioada 1 octombrie anul „n-2” - 31 martie anul „n-1”, corespunzătoare fiecărei categorii de clienţi finali prevăzute la art. 4 lit. a);
QinjC/PET/NC - cantitatea de gaze naturale consumată în perioada 1 aprilie anul „n-1” - 30 septembrie anul „n-1”, corespunzătoare fiecărei categorii de clienţi finali prevăzute la art. 4 lit. a);
QText - cantitatea totală de gaze naturale consumată în perioada 1 octombrie anul „n-2” - 31 martie anul „n-1”;
QTinj - cantitatea totală de gaze naturale consumată în perioada 1 aprilie anul „n-1” - 30 septembrie anul „n-1”.
(4) Stocul minim de gaze naturale pe care fiecare titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale are obligaţia de a-l constitui pentru fiecare dintre categoriile de clienţi finali din portofoliul propriu se determină prin aplicarea procentului corespunzător fiecărei categorii de clienţi finali din portofoliul respectivului titular de licenţă de furnizare a gazelor naturale, determinat în conformitate cu prevederile art. 4 lit. d), la stocul minim de gaze naturale la nivel naţional aferent categoriei respective de clienţi finali,, determinat în conformitate cu prevederile alin. (3).
(5) Procentul menţionat la art. 3 alin. (1) aferent fiecărei categorii de clienţi finali se determină prin raportarea stocului minim de gaze naturale la nivel naţional aferent categoriei respective de clienţi finali, determinat în conformitate cu prevederile alin. (3), la consumul naţional total al categoriei respective de clienţi finali în anul „n-1”. Aceste procente rămân nemodificate pe tot parcursul ciclului de injecţie, nefiind influenţate de modificările de portofoliu de clienţi finali survenite ulterior.
Art. 6. - (1) Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei publică pe pagina de internet proprie, până la data de 20 februarie a fiecărui an „n”, nivelul stocului minim de gaze naturale la nivel naţional aferent anului respectiv, defalcarea acestuia pe fiecare categorie de clienţi finali, precum şi lista iniţială privind stocul minim de gaze naturale pe care fiecare titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale are obligaţia de a-l constitui în depozitele de înmagazinare subterană până la data de 31 octombrie a anului „n” pentru fiecare categorie de clienţi finali din portofoliul acestuia.
(2) în termen de 10 zile de la data publicării listei iniţiale, fiecare titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale care, în perioada 1 ianuarie a anului „n-1” - 20 februarie a anului „n”, a înregistrat încetarea unor contracte în derulare sau a încheiat contracte noi de furnizare cu clienţi finali are obligaţia să comunice aceste modificări Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, prin transmiterea, în format electronic - fişier tip Excel şi pe suport letric, a unei situaţii centralizatoare, semnată de către reprezentantul legal al titularului de licenţă de furnizare a gazelor naturale respectiv, întocmită în conformitate cu modelul prevăzut în anexa care face parte din prezenta metodologie, în vederea ajustării în consecinţă a nivelului stocului minim pe care acesta are obligaţia de a-l constitui.
(3) în termen de 25 de zile de la termenul prevăzut la alin. (1), prin decizie a preşedintelui, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei stabileşte nivelul stocului minim de gaze naturale pe care fiecare titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale are obligaţia de a-l constitui în depozitele de înmagazinare subterană până la data de 31 octombrie a anului „n” pentru fiecare categorie de clienţi finali din portofoliul acestuia.
(4) Decizia prevăzută la alin. (3) se afişează pe pagina de internet a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.
Art. 7. - (1) în vederea ajustării nivelurilor stocurilor minime de gaze naturale aferente titularilor licenţelor de furnizare a gazelor naturale corespunzător modificării portofoliilor de clienţi finali ca urmare a exercitării de către clienţii finali a dreptului de schimbare a furnizorului de gaze naturale sau ca urmare a încetării contractelor de furnizare de gaze naturale, titularii licenţelor de furnizare a gazelor naturale au obligaţia de a transmite Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, până în data de 25 septembrie a fiecărui an, situaţii centralizatoare aferente modificărilor portofoliilor de clienţi finali intervenite în perioada cuprinsă între data publicării listei iniţiale privind stocul minim de gaze naturale aferent fiecărui titular de licenţă de furnizare de gaze naturale, prevăzută la art. 6 alin. (1), şi data de 20 septembrie, întocmite în conformitate cu modelul prevăzut în anexa la metodologie, în format electronic - fişier tip Excel şi pe suport letric, semnate şi însuşite de către reprezentantul legal al titularilor de licenţă de furnizare a gazelor naturale respectivi,
(2) Pentru completarea corectă a situaţiilor centralizatoare prevăzute la alin. (1) şi a celor prevăzute la art. 6 alin. (2):
a) titularii de licenţă de furnizare a gazelor naturale care înregistrează ieşiri de clienţi finali din portofoliu, ca urmare a exercitării de către clienţii finali a dreptului de schimbare a furnizorului de gaze naturale, au obligaţia de a comunica noului furnizor datele referitoare la consumurile respectivilor clienţi finali în anul „n-l”, precum şi datele referitoare la perioadele de consum din anul „n-1” ale acestora;
b) titularii de licenţă de furnizare a gazelor naturale care înregistrează intrări de clienţi finali în portofoliu, ca urmare a exercitării de către aceştia a dreptului de schimbare a furnizorului de gaze naturale, au obligaţia de a comunica vechiului furnizor lista cu respectivii clienţii finali ieşiţi din portofoliul acestuia.
(3) în cazul în care, în urma analizei situaţiilor centralizatoare transmise Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei de către titularii de licenţă de furnizare a gazelor naturale în vederea recalculării obligaţiilor de constituire a stocului minim, sunt necesare clarificări sau justificări suplimentare, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei are dreptul de a solicita orice informaţii şi documente, titularii licenţelor de furnizare a gazelor naturale având obligaţia de a răspunde în termen de 3 zile lucrătoare. În situaţia în care titularii licenţelor de furnizare a gazelor naturale nu răspund în termen solicitărilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, cantităţile pentru care s-au solicitat informaţii şi documente suplimentare nu vor fi luate în considerare în vederea recalculării obligaţiilor de constituire a stocului minim.
(4) Obligaţiile de constituire a stocului minim aferente titularilor licenţelor de furnizare a gazelor naturale care au comunicat, în conformitate cu prevederile alin. (1), modificări ale portofoliului de clienţi finali se recalculează pe baza informaţiilor din situaţiile centralizatoare înaintate Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei de către titularii de licenţă de furnizare a gazelor naturale, validate în urma analizei şi verificării acestora, după cum urmează:
a) se recalculează consumurile aferente categoriilor de clienţi finali din portofoliul titularului licenţei de furnizare a gazelor naturale respectiv din anul „n-1”, cu luarea în considerare a creşterilor/scăderilor consumurilor determinate de modificările intervenite în portofoliul de clienţi finali ai acestuia în perioada pentru care au fost transmise situaţiile centralizatoare, şi se determină noile procente aferente ponderilor consumurilor astfel recalculate în consumurile naţionale totale ale categoriilor de clienţi finali respective din anul „n-1”. Consumurile recalculate vor sta la baza unei eventuale ajustări ulterioare a nivelului stocului minim de gaze naturale aferent respectivului titular de licenţă de furnizare a gazelor naturale;
b) se recalculează obligaţia de constituire a stocului minim aferentă respectivului titular de licenţă de furnizare a gazelor naturale prin aplicarea procentelor recalculate la stocurile minime de gaze naturale la nivel naţional aferente categoriilor respective de clienţi finali, determinate în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (3).
(5) în termen de 15 zile lucrătoare de (a data prevăzută la alin. (1), Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei stabileşte, prin decizie a preşedintelui, noile obligaţii de constituire a stocului minim ce revin titularilor licenţelor de furnizare a gazelor naturale care au comunicat modificări ale portofoliului de clienţi finali şi afişează decizia pe pagina de internet a instituţiei.
ANEXĂ
la metodologie
Situaţia centralizatoare a modificărilor portofoliului de clienţi finali ai titularului de licenţă de furnizare a gazelor naturale nr. ......... Societatea Comercială ................................. pentru recalcularea obligaţiei de constituire a stocului minim de gaze naturale pentru anul ..........
CLIENŢI FINALI PRODUCĂTORI DE ENERGIE TERMICĂ, NUMAI PENTRU CANTITATEA DE GAZE NATURALE DESTINATĂ PRODUCERII DE ENERGIE TERMICĂ PENTRU CONSUMUL POPULAŢIEI, IEŞIŢI DIN PORTOFOLIU |
|||||
Denumire client final |
Motivaţie* |
Data încetării contractului vechi de furnizare |
Denumire furnizor nou |
Cantitatea consumată de clientul final în anul „n-1” (MWh) |
Perioada de consum a clientului final în anul „n-1”** |
Client 1 |
- |
- |
1 |
a |
- |
Client 2 |
- |
- |
1 |
b |
- |
Total furnizor 1 |
(a+b) |
|
|||
Client 3 |
- |
- |
2 |
c |
- |
Client 4 |
- |
- |
2 |
d |
- |
Total furnizor 2 |
(c+d) |
|
|||
.......... |
.......... |
.......... |
.......... |
.......... |
.......... |
Total furnizori |
a+b+c+d+.... |
|
* Se va completa cu motivaţia ieşirii clientului final din portofoliul furnizorului, respectiv: schimbarea furnizorului de gaze naturale de către clientul final, falimentul clientului final sau orice altă motivaţie aferentă circumstanţelor prevăzute la art. 6 alin. (2) şi art. 7 alin. (1) din metodologie.
** Se va completa cu perioada exactă din întreg anul „n-1” în care clientul final a fost clientul vechiului furnizor.
CLIENŢI FINALI NONCASNICI IEŞIŢI DIN PORTOFOLIU |
|||||
Denumire client final/Categorie de clienţi finali* |
Motivaţie** |
Data încetării contractului vechi de furnizare |
Denumire furnizor nou |
Cantitatea consumată de clientul final în anul „n-1” (MWh) |
Perioada de consum a clientului final în anul „n-1” *** |
Client 1 |
- |
- |
1 |
a |
- |
Client 2 |
- |
- |
1 |
b |
- |
Total furnizor 1 |
(a+b) |
|
|||
Client 3 |
- |
- |
2 |
c |
- |
Client 4 |
- |
- |
2 |
d |
- |
Total furnizor 2 |
(c+d) |
|
|||
.......... |
.......... |
.......... |
.......... |
.......... |
.......... |
Total furnizori |
a+b+c+d+.... |
|
* Pentru categoriile de clienţi finali B1, B2 şi B3 datele referitoare la consumurile aferente anului „n-1” vor fi transmise cumulat, pe fiecare categorie, pe fiecare perioadă de consum din anul „n-1” comună clienţilor finali din categoria respectivă şi pe fiecare furnizor nou. Datele menţionate mai sus vor fi însoţite de lista completă, în format electronic - fişier tip Excel, a clienţilor finali din categoria respectivă (denumirea acestora) care au ieşit din portofoliul vechiului furnizor şi au intrat îh portofoliul noului furnizor.
** Se va completa cu motivaţia ieşirii clientului final din portofoliul furnizorului, respectiv: schimbarea furnizorului de gaze naturale de către clientul final, falimentul clientului final sau orice altă motivaţie aferentă circumstanţelor prevăzute la art. 6 alin. (2) şi art. 7 alin. (1) din metodologie.
*** Se va completa cu perioada exactă din întreg anul „n-1” în care clientul final a fost clientul vechiului furnizor,
CLIENŢI FINALI PRODUCĂTORI DE ENERGIE TERMICĂ, NUMAI PENTRU CANTITATEA DE GAZE NATURALE DESTINATĂ PRODUCERII DE ENERGIE TERMICĂ PENTRU CONSUMUL POPULAŢIEI, INTRAŢI ÎN PORTOFOLIU |
||||||||
Denumire client final |
Motivaţie* |
Data începerii contractului nou de furnizare |
Denumire furnizor vechi |
Cantitatea consumată de clienţii finali la vechiul furnizor în anul „n-1” (MWh) |
Perioada de consum a clienţilor finali la vechiul furnizor în anul „n-1”** |
|||
Client 1 |
- |
- |
1 |
a |
- |
|||
Client 2 |
- |
- |
1 |
b |
- |
|||
Total furnizor 1 |
(a+b) |
|
||||||
Client 3 |
- |
- |
2 |
c |
- |
|||
Client 4 |
- |
- |
2 |
d |
- |
|||
Total furnizor 2 |
(c+d) |
|
||||||
.......... |
.......... |
.......... |
.......... |
.......... |
.......... |
|||
Total furnizori |
a+b+c+d... |
|
||||||
* Se va completa cu motivaţia intrării clientului final în portofoliul furnizorului.
** Se va completa cu perioada exactă din întreg anul „n-1” în care clientul final a fost clientul vechiului furnizor.
CLIENŢI FINALI NONCASNICI INTRAŢI ÎN PORTOFOLIU |
||||||
Denumire client final/Categorie de clienţi finali* |
Motivaţie** |
Data începerii contractului nou de furnizare |
Denumire furnizor vechi |
Cantitatea consumată de clienţii finali la vechiul furnizor în anul „n-1” (MWh) |
Perioada de consum a clienţilor finali la vechiul furnizor în anul „n-1”*** |
|
Client 1 |
- |
- |
1 |
3 |
- |
|
Client 2 |
- |
- |
1 |
b |
- |
|
Total furnizor 1 |
(a+b) |
|
||||
Client 3 |
- |
- |
2 |
c |
- |
|
Client 4 |
- |
- |
2 |
d |
- |
|
Total furnizor 2 |
(c+d) |
|
||||
.......... |
.......... |
.......... |
.......... |
.......... |
.......... |
|
Total furnizori |
a+b+c+d+.... |
|
||||
* Pentru categoriile de clienţi finali B1, B2 şi B3 datele referitoare la consumurile aferente anului „n-1” vor fi transmise cumulat, pe fiecare categorie, pe fiecare perioadă de consum din anul „n-1” comună clienţilor finali din categoria respectivă şi pe fiecare furnizor vechi. Datele menţionate mai sus vor fi însoţite de lista completă, în format electronic - fişier tip Excel, a clienţilor finali din categoria respectivă (denumirea acestora) care au intrat în portofoliul noului furnizor şi au ieşit din portofoliul vechiului furnizor.
** Se va completa cu motivaţia intrării clientului final în portofoliul furnizorului.
*** Se va completa cu perioada exactă din întreg anul „n-1* în care clientul final a fost clientul vechiului furnizor.
Data: .......................................... |
Reprezentant legal al titularului de licenţă de furnizare |
|
Societatea Comercială .......................................... |
|
(semnătura şi ştampila) |
![]() |
||||
Copyright 1998-2015 DSC.NET All rights reserved. |