ENGLISH 83741031 accese din 01.01.2002

Din 2003-03-01
Titlul : Guvernul, Grigore si .... Agheasma

A fost o data ca niciodata un Ion care se tot trezea cu pumnul bagat in gura. Gura ca gura, ca era a lui, dar pumnul era mereu al altcuiva. Azi asa, maine tot asa, pana cand legendarul nostru Ion, mucalit din fire dar si prudent ca mai toti taranii, a scornit o vorba de "duh". Aia cu cu: "Vrei nu vrei bea Grigore agheasma".

Acum trebuie sa recunoasteti, hatru rau Ion al nostru. In primul rand pentru ca l-a taiat si pe englez la umor negru si in al doilea rand pentru ca a aruncat de doua ori pisica peste gard. O data in curtea Domnului si a doua oara la vecinu' Grigore.

Asa se intampla ca din vremuri imemoriale facem haz de necaz ori de cate ori ne trezim cu gura plina de pumnul...Guvernului ?

Ca sa revenim in zilele noastre, astazi radem si noi tot atat de stramb ca si Ion de ultima nascocire in materie de taxe si impozite.

Adica: Vrei nu vrei Ioane, ia-ti televizor, ia-ti radio, ca de azi platesti taxe pentru amandoua, de le ai de nu le ai. Si daca tot bagi mana la chimir, ia-ti neica cat mai multe de le pune si la vaca sa dea lapte si la scroafa sa fete in acorduri de Mozart, ca tot atat o sa platesti.

Amara, neamara, inghitisi bulina. Da’ dupa o damigena de zaibar, te apuca un ras de se rupse scaunu' sub tine. Te duse mintea la nasu' Grigore, ala de isi facu' sereleul si vinde tigari la taraba. La Nasu' care o sa plateasca 500.000 pe luna ca lui ii da Radio-televiziunea programele direct pe taraba, color, stereo si in relief. Si inca 55.000 pentru radiourile si televizoarele de acasa !

Iar nea Nae primaru' ala de are firma mare, ala o sa plateasca 800.000, ca a bagat radio si televizoare la toti angajatii, sa se mai distreze si ei putin in timpu' productiei, sa mai vada o telenovela, doua, ca prea dadeau in branci cu munca.

Iar cand ti-ai adus aminte de mesterul satului, de nea Vasile, ala de a dat cu tifla la "Electrica", ca si-a montat sfarleaza pe parau si isi face curentu' singur, ai lesinat de-a dreptu'. Pai Nea Vasile o sa se duca sireacu la posta, 10 kilometri cu cursa, sa trimeata banii la radio-tembeliziune. 55.000 de lei abonamentu', si mandatu', si biletu' la cursa, la dus, la intors. Ha, ha, ha,.... Sa ii iasa pe nas ca a dat cu tifla la Electrica. Ha, ha, ha,....

Si stai asa, ca mai e aia, aia din Chiorenii Mari, de pe dealu Mutului, aia care nici curent nu au in sat. Si platesc si aia. Tot asa, ba mai rau, ca aia fac 15 kilometri pe jos pana la cursa! Ha, ha, ha,.... Sa plateasca radio-televizorul...Ha, ha, ha,....

Mai fratilor, eu stiu o vorba din batrani: “Prostu’ manca toata pita, da mai prost e ala de i-o da !“ NA!

Buletinul Legislativ apare din anul 1998. In acest moment el este cotidian, si are 785 de abonati.